неділя, 07 лютого 2016 09:40

Де у Києві можна місяць ночувати за 800 гривень

Де у Києві можна місяць ночувати за 800 гривень

Костянтин Ніколаєв півроку живе у київських хостелах. Це дозволяє йому щомісяця заощаджувати на оренді квартири 3-4 тис. грн. Про це Ніколаєв розповів під час інтерв'ю кореспонденту Gazeta.ua

"Щоб в Києві знімати квартиру, треба мінімум 10 тисяч заробляти. Я не топ-менеджер і не програміст. В Київ приїхав п'ять років тому, бо в Рівному роботи нема. Влаштувався менеджером в інтернет-магазин", - каже Костянтин.

Чотири роки жив на 3-кімнатній квартирі з чотирьма хлопцями.

"Платив дві тисячі гривень в місяць за окрему кімнату, - говорить Ніколаєв. - У червні мусив з'їхати, бо власник квартиру продав. Хлопці собі 2-кімнатну знайшли. Мені там місця не хватило. Сам квартиру не потягну. За однокімнатну треба мінімум 5 тисяч віддати, а я заробляю шість. Виставив оголошення в соцмережах, що шукаю співмешканця. Але менше, ніж за 3 тисячі, кімнату не пропонують. Вирішив деякий час пожити у хостелі".

Спершу Костянтин поселився недалеко від метро Вокзальна.

"Доба у хостелі коштувала 65 гривень, - розказує Костянтин. - Якщо заселяєшся на місяць, то платиш всього 800 гривень. Перший тиждень все було нормально, поки до мене не підселили трьох мужиків. Приходжу з роботи, а моя сумка з речами перерита. Нема ноутбука, двох светрів і шкіряних черевиків. Я до коменданта, а вона каже, що хлопці в обід з'їхали. Хотів поліцію викликати, а комендант пригрозила, що виселить. Мені не було куди діватися серед ночі. А через два тижні наш хостел закрили. Комендант сказала, що із сусідніх квартир на шум нарікали".

Чоловік переїхав в інший хостел на Оболоні.

"Ліжко-місце тут 65 гривень, - продовжує Костянтин. - Ті, хто заселяється на місяць, платять тисячу. Треба мати свою постіль. У них комплект можна брати в оренду за 15 гривень на день. Водити нікого не можна. Після 23 години в квартиру не впускають".

За словами Костянтина, аби жити у хостелі, треба бути готовим виконувати усі правила орендодавців.

"Пральною машиною можна користуватися безплатно, але треба купувати свій порошок, - каже Ніколаєв. - У душі не можна купатися довше 10 хвилин, щоб під дверима не стояла черга. На кухні є посуда, холодильник, електрочайник. Якщо після себе тарілку не помив, штрафують на 30 гривень".

Зараз ви читаєте новину «Де у Києві можна місяць ночувати за 800 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі