середа, 09 липня 2008 07:14

Далекобійники пікетували мерію

"Рівні умови українським та іноземним перевізникам", "Україна — транзитна держава, а не князівство Черновецького" — плакати з такими написами тримали вчора зранку біля будинку мерії близько чотирьохсот членів Асоціації міжнародних перевізників. Вони протестували проти заборони на в"їзд великовантажних автомобілів у Київ удень.

— Мали пікетувати Кабмін. Але в понеділок обговорювали наші вимоги з прем"єр-міністром Юлією Тимошенко. Вона обіцяла, що в середу на засідання уряду всі документи, які ми підготували, розглянуть і приймуть. Єдине, що нам не вдалося, умовити Тимошенко зменшити ціну пального. Сказала, що зараз немає механізму, держава не може зменшити податки на ввезення нафти, — каже "ГПУ" президент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників Леонід Костюченко, 48 років. — Нікого з мерії на зустрічі з Тимошенко не було, а тому ми прийшли сюди.

— Хай спочатку створять умови для далекобійників. Мерія обіцяла нам стоянки, але з 460 заявлених тільки 4 можуть прийняти 192 авто. Водії не мають де пообідати, сходити в туалет, відпочити, — додає Леонід Михайлович. — Крім того, обіцяли зробити об"їзні, по яких можна рухатися вантажівкам, не заїжджаючи в місто, збудувати паркінги, митні склади. Не може одна людина відміняти підписані Україною 44 угоди, якими заборонено обмеження в"їзду. Ми подали в суд на рішення мера, яке, до речі, не зареєстроване в Мін"юсті.

Далекобійник скаржиться, що минулого тижня його не впустили в Київ навіть на СТО.

— Стояв біля села Чабани. Зламався компресор, і повна вантажівка м"яса зіпсувалася. Вже мухи фуру обліпили, а даішники все одно не впустили, — розповідає Сергій Дяченко, 52 роки. У чоловіка троє дітей, він має сплатити збитки, а це десятки тисяч гривень. Каже, що година простою — 500 грн.

— П"ять тисяч авто стоять сьогодні на трасах, і ще з"їжджаються, — каже член страйкового комітету асоціації Валерій Черненко. — Якщо треба, всі ці фури будуть у місті.

У вівторок кияни скаржилися, що через фури утворилися затори на Одеській трасі, Харківському шосе, Житомирській трасі, з боку Ірпеня. Чимало людей запізнилися на роботу. Машини стояли в два ряди, але не блокували рух, залишивши одну смугу для проїзду.

Зараз ви читаєте новину «Далекобійники пікетували мерію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі