вівторок, 15 травня 2007 07:01

Дачники не залишають Русанівські сади

Нині опори Подільсько-Воскресенського мосту закінчуються біля асфальтованої дороги на Русанівських садах. Для майбутнього шляхопроводу тут мають зруйнувати лінії N25 та N26. Однак прополоті й засаджені грядки, политі городи свідчать: люди не готуються до переїзду. Більшість будинків — капітальні. Кияни мають тут газ, електрику, міські номери  телефонів і живуть не лише влітку, а цілий рік.

— Якщо щось і почнеться, то ми ляжемо трупами, — каже Ірина Басалкевич, яка з чоловіком Олександром має тут будинок. — Хай ведуть мости в інших напрямках.

Вибудувана частина мосту від берега до дороги складається із 16 опор на відстані 33 м одна від одної. Далі — будинки. Стовпи обписали червоною фарбою та обклеїли оголошеннями. Робітників не видно. Жителі дач кажуть, що будівельники зникли з мосту ще торік восени.

— Їх тут жах скільки було — вся Україна. Сказали, що роботи немає, грошей не платять, та й зникли, — розповідає Олександр Басалкевич.

Голова правління садового товариства "Русанівський масив" Андрій Махов пропонує повернути міст у бік Троєщини та прокладати метро вулицею Бальзака.

За словами місцевих, важко повірити, що до його ідеї прислухаються.

— Тут є кілька голів різних кооперативів, які закликають дачників не підписувати згоди на будівництво мосту, — говорить чоловік, який не представився. — Люди нічого не підпишуть, компенсації не отримають, а потім їх просто викинуть звідси, бо земля — державна. Для будівельників — економія, та й голови кооперативів мають прибуток. Дехто з них за останні два роки три машини собі купив.

Нині згоду на знесення дали власники 107 із 286 дачних ділянок. Гендиректор комунальної корпорації "Київавтодор" Володимир Жуков натомість пообіцяв власникам землю в мікрорайоні Биківня, грошові компенсації або квартири.

Зараз ви читаєте новину «Дачники не залишають Русанівські сади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі