четвер, 21 січня 2021 11:55

Чотирилапих працівників виправної колонії кинули напризволяще
6

У місті Буча Київської області частину службових собак не перевели в інші установи після закриття виправної колонії.

Без роботи залишилися 9 чотирилапих, розповіла волонтерка Ірина Мурга.

Фото: 04597.com.ua

"Собак годують співробітники колонії, але найближчим часом можуть виникнути проблеми з харчуванням через те, що запаси їжі будуть вичерпані. Ми змогли замовити їм корм та чекаємо його з дня на день. Тварини в хорошому стані, за ними є догляд. Переживаємо за їх подальшу долю", – розповіла Мурга для Obozrevatel.

Усі собаки породисті, навчені дисципліни охорони, а через розформування колонії стали безхатченками, йдеться на сайті Ірпеня.

"Ці собаки через специфіку служби передаються виключно людям, які розуміють особливості породи й рід служби собак. Собаки не готові до переїзду в домашні умови", - наголосила Мурга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотирилапих безхатьків годуватимуть під час сильних морозів

У зв'язку з консервацією Бучанської колонії провели процедуру перевірки придатності службових собак до подальшої роботи. 19 із них вибракували, розповіла пресслужба Державної кримінально-виконавчої служби.

"Громадяни написали 15 заяв, щоб забрати цих тварин собі. Тих, хто залишився, заберуть до 26 січня співробітники даної установи – вони також написали заяви. Це їх особисті собаки, яких вони там ростили, годували та тренували. Усі інші тварини, які придатні до служби, уже переведені в різні місця, на території колонії їх немає", - пояснили у відомстві.

У Києві чоловік жорстоко побив цуценя, а потім викинув його на вулицю замерзати. Камера зафіксувала жорстокість шкуродера.

Зараз ви читаєте новину «Чотирилапих працівників виправної колонії кинули напризволяще». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі