понеділок, 19 жовтня 2015 19:17

Четвертий випадок зараження хворобою Боткіна зафіксували в київському дитсадку

Четвертий випадок зараження хворобою Боткіна зафіксували в київському дитсадку
Фото: zhyvyaktyvno.org

У понеділок, 19 грудня, Деснянське міжрайонне управління Держсанепідслужби у м. Києві отримало повідомлення про четвертий випадок вірусного гепатиту А у п'ятирічної дитини. Всі хворі відвідували один дитсадок.

"У всіх чотирьох п'ятирічних дітей виявили гепатит А. Вони відвідували старшу групу дошкільного навчального закладу №672 у Дніпровському районі м.Києва, по вул. Кибальчича, 17", - йдеться в повідомленні міського управління Держсанепідслужби в м.Києві.

У повідомленні наголошується, що зараз троє хворих госпіталізовані в інфекційне відділення Київської міської дитячої клінічної лікарні №2, ще одна дитина - не госпіталізована.

У цілому за 9 місяців поточного року в Києві зареєстровано 246 випадків захворювання вірусним гепатитом А, що на 23,2% вище за показник аналогічного періоду минулого року (195 випадків).

"Близько 70% всіх хворих на гепатит А зареєстровані у Дарницькому, Деснянському та Дніпровському районах столиці", - зазначив головний санітарний лікар Києва Олег Рубан і додав, що СЕС може констатувати, що цього року захворюваність зросла серед усіх вікових груп і контингентів.

У повідомленні наголошується, що в дошкільному навчальному закладі №672 була проведена позапланова перевірка. Відібрано 40 змивів з об'єктів навколишнього середовища на контроль поточної дезінфекції в приміщеннях старшої садової групи і харчоблоку та проби питної води.

"За результатами проведених лабораторних досліджень бактерій групи кишкової палички у змивах не виявлено. У закладі двічі проведена дезінфекція на об'єкті. За контактними дітьми і співробітниками ДОУ №672 організований медичний нагляд інфекціоністом і педіатром", - повідомляють в СЕС.

У СЕС нагадали, що Гепатит А (хвороба Боткіна) - хвороба печінки, яку викликає вірус, який поширюється, в основному, при споживанні харчових продуктів або води, забруднених фекаліями інфікованої людини. На відміну від гепатиту В і С інфікування гепатитом А не призводить до розвитку хронічної хвороби печінки і рідко закінчується смертельним результатом, але може викликати симптоми, що послаблюють здоров'я.

Вірус також передається при тісному фізичному контакті з інфікованою людиною. Випадкові контакти людей не призводять до передачі вірусу. Інкубаційний період гепатиту А зазвичай триває 14-28 днів.

Зараз ви читаєте новину «Четвертий випадок зараження хворобою Боткіна зафіксували в київському дитсадку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі