четвер, 07 серпня 2008 17:59

Четверо згоріли у приватному будинку

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Мати й батько одного із загиблих чоловіків учора вранці приїхали до місця пожежі на вул. Сагайдака
Мати й батько одного із загиблих чоловіків учора вранці приїхали до місця пожежі на вул. Сагайдака

Четверо людей загинули в четвер о четвертій ранку внаслідок пожежі у приватному будинку на вул. Степана Сагайдака на Микільській Слобідці.

Пожежників викликала Людмила Карпенко, 30 років, вона прокинулася від стрілянини шиферу на даху в сусіда. Рятувальники приїхали швидко, пожежу гасили приблизно 30 хв., каже вона. Впоравшись із вогнем, усередині приміщення виявили тіла трьох чоловіків і однієї жінки. Згорілий дім N77 — одноповерховий, однокімнатний, із єдиним заґратованим вікном.

Олександра Карпенко, 19 років, сестра Людмили, заходила в дім після пожежі.

— Погорілі хотіли вибратися з будинку. Але не змогли вибити ґрати і відкрити зачинені двері. Один мертвий лежав біля вікна. Другий біля дверей, із висолопленим язиком і відкритими очима. Третій лежав у кутку. Дівчина сиділа в іншому кутку, закривши руками обличчя, — згадує жінка.

Сусіди кажуть, будинок належить Віталієві Гурчітаю, 35 років. Чоловік півтора року тому вийшов із в"язниці, сидів за крадіжку. Не працював, заробляв, збираючи кольоровий метал у Русанівських садах, переплавляв його на подвір"ї. Мати Віталія померла три роки тому, батько — раніше. Кажуть, чоловік випивав. На подвір"ї розкидано понад півсотні пляшок з-під горілки "Пшенична".

— Ходив постійно п"яний. До пожежі в нього жило шестеро. Пили, лаялися, кричали. Спали в будинку, під парканом або й серед двору. Увечері перед пожежею Віталій привів у дім чотирьох людей. Раніше я їх не бачила. Чоловікам було років по 30–35. Жінка — блондинка, років 22. Ніби нормально вдягнені, не алкоголіки, — каже Олександра.

Господар увечері кудись пішов, компанію зачинив у домі. Три дні тому Віталієві Гурчітаю відключили електрику, гості сиділи при свічках. Сусіди вважають, що вони лягли спати, не загасивши їх. Тому й загорівся дім. Гурчітая серед загиблих не було. Кажуть, п"ять років тому цей дім уже горів, але тоді ніхто не постраждав.

У четвер зранку до згорілого будинку приїхали зелені "жигулі", зареєстровані на Київщині. Із машини вийшла світловолоса 50-річна жінка. Вона плакала, питала в сусідів, як усе сталося. Сказала, що у домі загинув її син. Рятувальники говорять, пожежа виникла через куріння в ліжку. Люди загинули, отруївшись чадним газом.

Зараз ви читаєте новину «Четверо згоріли у приватному будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі