пʼятниця, 28 листопада 2008 16:38

Черновецькому дали 10 днів для зменшення тарифів на проїзд у Києві

Перший віце-прем"єр-міністр Олександр Турчинов дав 10 днів для зменшення тарифів у Києві.

Як повідомили у прес-службі Першого віце-прем"єр-міністра, робоча група із перевірки обґрунтованості підвищення цін на проїзд у комунальному транспорті Києва, доповіла О. Турчинову про закінчення своєї роботи. Відповідно до розрахунків робочої групи, обґрунтована вартість проїзду у київському метрополітені при 10% рентабельності має становити 91 копійку. Такі висновки надано Київській міськдержадміністрації (КМДА), якій доручено на основі цих розрахунків привести у відповідність тарифи. На прохання керівників КМДА, присутніх на нараді, для врегулювання цього питання дано 10 днів.

Крім того, О. Турчинов доручив перевірити відповідність Конституції України рішення КМДА про впровадження диференційованого підходу до оплати підприємствами комунальних послуг. "Недопустимо вирішувати питання одних підприємств за рахунок інших", - відзначив Перший віце-прем"єр-міністр. Він наголосив, що за Конституцією, всі мають рівні права і "тарифи не можна використовувати як податки чи економічне покарання".

Перший віце-прем"єр-міністр також доручив Міністерству юстиції, Міністерству житлово-комунального господарства, Міністерству економіки і Міністерству транспорту України встановити жорсткий контроль над тарифною політикою, яку ведуть місцеві органи влади на місцях і дати роз"яснення для регіонів про недопущення необґрунтованого підвищення тарифів і порушення конституційних прав громадян.

Нагадаємо, вчора Київрада не підтримала проект рішення про зниження тарифів на проїзд у пасажирському транспорті до 1 грн.

Раніше О. Турчинов вже доручав Міністерству транспорту і зв"язку спільно з Міністерством житлового господарства України перевірити обґрунтованість підвищення тарифів на послуги міського пасажирського транспорту у Києві до 13 листопада.

Проїзд у громадському транспорті Києва подорожчав на початку листопада. Так, з вівторка, 4 листопада, одна поїздка в метро коштує 2 грн., в наземному транспорті - 1,5 грн., якщо купити талон заздалегідь в кіоску, і 2 грн. - в салоні транспорту. Водночас, вартість поїздки у 50 коп. збережеться тільки для річних проїзних на всі види транспорту, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Черновецькому дали 10 днів для зменшення тарифів на проїзд у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі