пʼятниця, 14 листопада 2008 11:02

Черновецький заборонив продавати шаурму і хот-доги на вулицях

Київська міська державна адміністрація заборонила продаж шаурми, хот-догів, чебуреків, беляшів, курей-гриль та інших кулінарних виробів поза стаціонарними закладами торгівлі.

Про це сказано в розпорядженні Київміськадміністрації.

Торгівлю цими продтоварами заборонено на вулицях, у підземних переходах, на станціях метро, у наметах, павільйонах, кіосках і автофургонах.

У зв"язку з цим адміністрація рекомендувала Київській міській санітарно-епідеміологічній станції видати розпорядження підприємцям про заборону такої торгівлі.

У свою чергу райадміністрації мають сформувати перелік торговельних підприємств, встановлених без дозвільної документації, які реалізують продукцію з порушенням санітарних норм.

Також вони мають подати заявку в Головне управління з контролю над благоустроєм на демонтаж таких малих архітектурних форм.

Як повідомлялося, раніше Київська міська санепідемстанція ініціювала заборону на виготовлення і продаж шаурми, хот-догів, курок-гриль та інших продуктів швидкого харчування в малих архітектурних формах (МАФ) на території міста.

За попередніми підрахунками комісії Київради з охорони здоров"я і соціального захисту, у Києві нараховується 583 МАФи, які торгують приготованими продуктами харчування.

Раніше СЕС Києва закликала киян не купувати шаурму і хот-доги в кіосках після того, як 21 людина, зокрема 2 дитини, були госпіталізовані 27-30 серпня з харчовим отруєнням у Києві після вживання шаурми, придбаної біля станції метро "Лісова", повідомляє Українські Новини

Зараз ви читаєте новину «Черновецький заборонив продавати шаурму і хот-доги на вулицях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі