пʼятниця, 18 травня 2007 16:20

Черновецький "скопіював" музей у Лужкова (ФОТО)

При мерії Києва сьогодні відкрили музей подарунків. Експозиція налічує більше 100 предметів, які подарували міськдержадміністрації і особисто мерові Леоніду Черновецькому. Вартість кожного експоната перевищує 200 американських доларів.


Перед церемонією відкриття музей освятили священнослужителі свято-успенської Києво-печерської Лаври. Скарбник Лаври архимандрит Варсонофій вручив Черновецкому православну ікону Печерської Божої матері.


"Це - один з різновидів ікон Богородиці. Це - Лаврська ікона, яка була написана з 13 сторіччі", - розповів він кореспондентові агентства.

Відповідаючи на питання, чому такий щедрий подарунок був зроблений прихожанинові не Православної Церкви, архимандрит сказав:

"Визначити, наскільки православний (мер) складно. Він бере участь в богослужіннях, ходить в Іонинський монастир. До того ж, це (музей міськдержадміністрації) не суто його квартира. Це, в першу чергу, - музей подарунків, який відвідуватимуть і співробітники, і всі гості, які приїжджають до Київської адміністрації. Тому ми і благословили".

Музей знаходиться на другому поверсі мерії. Місце під нього виділене напроти входу в колонний зал. Відвідати музей зможуть всі бажаюч, що заздалегідь подалиі заявки до адміністрації. Екскурсії проводитимуть безкоштовно, починаючи з осені.

"Я вперше побачив такий музей в мерії Москви. Мені ця ідея сподобалася", - після розрізання стрічки розповів журналістам Черновецкий.

"На 90% експонати, які були даровані особисто мені на дуже великі суми", - додав він, при цьому підкреслив, що в колекції немає жодного предмету, що належав колишньому мерові Києва Олександру Омельченко.

"За 10 років минулої влади тут немає жодного подарунка. Зараз ми займаємося тим, куди вони поділися. Це дуже значна сума. Я думаю, це багато і багато мільйонів доларів", - розкрив таємницю мер.

Черновецький вважає, що при минулій владі чиновникам дарували дуже дорогі речі з метою вирішення тих або інших проблем. Відкриття музею допоможе викоренити корупцію в нинішній мерії, вважає мер, пише Новий регіон.
Зараз ви читаєте новину «Черновецький "скопіював" музей у Лужкова (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі