вівторок, 06 листопада 2007 07:02

Черновецький підтягнувся 15 разів

Автор: фото: Сергій КОЛЕСНИК
  У суботу опівдні на головному київському стадіоні було вітряно, +5°С. Черновецький демонстрував свою форму з оголеним торсом хвилин п’ять
У суботу опівдні на головному київському стадіоні було вітряно, +5°С. Черновецький демонстрував свою форму з оголеним торсом хвилин п’ять

У суботу о 12-й годині міський голова Леонід Черновецький, 56 років, під"їхав на "майбаху" до НСК "Олімпійський". Хотів позмагатися з лідером блоку "Наша Україна-Народна самооборона" Юрієм Луценком, 42 роки, у бігові на 5 км. Мер одягнув синьо-чорний спортивний костюм та чорно-червоні кросівки фірми "Найк". На стадіоні Черновецького чекали представники Головного управління фізкультури та спорту мерії.

— Я в субботу обычно люблю поспать. А сегодня вот проснулся, пришел пробежаться со своим бывшим коллегой. Вот здесь бы мы сдали все анализы, прошли допинг-контроль. Я полагаю, что в баночку он зря пописал. Это было лишнее, — каже Черновецький про Луценка. — Я обещал: если Луценко пробежит быстрее, хотя он младше меня в два раза, то я готов отдать ему свое кресло. Ну зачем дальше работать мэру, если он не в форме?

Юрій Луценко не приїхав на стадіон. Почалося все з того, що в одному з інтерв"ю лідер НУ-НС порадив київському міському голові пройти допінг-контроль на алкоголь та наркотики. Черновецький у відповідь запросив Луценка позмагатися в бігу на 5 км.

Спершу Леонід Михайлович підійшов до перекладини для підтягування. Скинув спортивну кофту, підтягнувся 15 разів. Перші десять далися мерові легко, останній раз — руки тремтіли, і він ледве дотягнувся підборіддям до поручня.

— Хто поб"є мій рекорд зараз, тому подарую пляшку шампанського! — гукнув Черновецький присутнім.

Із натовпу вискочив хлопець, який підтягнувся 17 разів. За це отримав пляшку шампанського "Кристал Луїс Роедерер", яка коштує майже $500. Згодом він зізнався, що нині не має роботи, проходить у мерії відбір на посаду начальника ЖЕКу.

— Про те, що Черновецький бігтиме з Луценком, я почув по телевізору. Мені стало цікаво, хто прибіжить першим. Я трохи розчарований, що Луценко не прийшов, — каже "ГПУ" Олександр Квашук, 25 років.

Цієї миті один із охоронців мера шепнув Квашукові, що подароване шампанське коштує дуже дорого, але не смачне.

За 10 хв. журналісти вмовили мера пробігти хоча б одне коло стадіону — 400 м. Окрім нього, стартували ще сім чоловік.

До фінішу Черновецький добіг другим за 2 хв. 16 с. Після кросу трохи захекався, праве око сльозилося від вітру.

— Непідготовлена людина може пробігти коло за півтори хвилини. Чемпіони світу біжать 43–44 секунди. Мер виконав армійський і шкільний нормативи з віджимання на п"ятірку, — каже Володимир Айгустов, 57 років, з управління з питань фізичної культури та спорту КМДА.

За словами Черновецького, єдине, що шкодить його здоров"ю, — це три філіжанки міцної кави з вершками зранку. Він щодня плаває 1,5 год.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький підтягнувся 15 разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі