середа, 09 квітня 2008 07:05

Черновецький не дав милостиню жебракам

Автор: фото: УНІАН
  Міський голова Леонід Черновецький разом із заступниками Іреною Кільчицькою та Віталієм Журавським у вівторок після служби в Свято-Покровському монастирі у провулку Бехтерівському. Журналісти спілкувались із ними на відстані двох метрів — ближче не підпус
Міський голова Леонід Черновецький разом із заступниками Іреною Кільчицькою та Віталієм Журавським у вівторок після служби в Свято-Покровському монастирі у провулку Бехтерівському. Журналісти спілкувались із ними на відстані двох метрів — ближче не підпус

"Так, эстрадно-цирковое училище, никто не расходится!" — кричить жінка з управління освіти десятьом юнакам і дівчатам. Студенти саме спробували вийти з території Свято-Миколаївського собору Покровського монастиря, що у пров. Бехтерівському, 15.

Хлопці не слухають жінки, ідуть до виходу. Тоді вона перегороджує дорогу.

— Ну почему я должна оставаться, встречать этого мэра? По-моему, это — нелепо, — скаржиться "ГПУ" Катерина Кобиляцька, 17 років, студентка-першокурсниця естрадно-циркового. — Нас сегодня освободили от пар, чтобы мы пошли в церковь. Я помолилась, поставила за родных свечку, надо идти.

У понеділок, на свято Благовіщення, міський голова Леонід Черновецький, 56 років, відвідав Свято-Покровський монастир. Перед храмом мер хреститься, 15 хв. слухає службу, потім цілує ікону Божої Матері. Вийшовши на подвір"я, вітає журналістів зі святом. Ліворуч від нього — Віталій Журавський, 52 роки, заступник мера з питань освіти, праворуч — 27-річний Олесь Довгий, секретар Київради. Позаду — заступник Черновецького Ірена Кільчицька, 39 років. Кореспондент "ГПУ" стоїть у найближчому оточенні. Диктофонний запис зафіксував, як мерові підказували, що саме слід говорити. Переважно нашіптували на вухо.

— В этот день по ... — Черновецький замовкає, ніби добираючи слова.

— ... Писанию, — шепоче мерові зліва Журавський.

— Писанию, ангел Божий, в общем, возвестил Марию, что у нее будет сын от Бога, — говорить мер. Дощ крапає Черновецькому на обличчя. Він оглядається, але ніхто не підносить парасольки.

— Сегодня мы с Олесем решили, что будем несколько недель ходить по воскресеньям в эту церковь. Потому что раньше мы ходили в Ботанический сад.

— Там — монастырь, — голосно каже журналістам Довгий.

— Там очень хороший монастырь, — повторює Черновецький.

Потім мер починає говорити, що за часів його керівництва земельних ділянок виділено більше, аніж із 1917-го дотепер.

— Земля — безплатно, — шепоче Журавський, нахилившись до лівого вуха Черновецького.

— И земля выделена Киевсоветом бесплатно, — говорить мер.

— Еще раз — с праздником. С праздником поздравь еще, с праздником, — наполегливо шепоче Журавський. Але мер слухає питання журналіста, чи Сандей Аделаджа не проти, що Черновецький відвідав православну церкву.

— Скажите, что вы ко всем конфессиям хорошо относитесь, — доволі голосно підказує  Ірена Кільчицька. Журналісти не чують порад заступників — вони стоять за два метри від Черновецького.

— Еще раз — с праздником! — перебиває Журавський Кільчицьку. Але міському голові більше сподобалася порада його заступника.

— Я хорошо отношусь ко всем конфессиям, — завчено повторює Черновецький.

— И к католикам, — вставляє Кільчицька.

Про католиків мер не повторив. Проте сказав, що ніхто і ніколи ним не командував. Він мав на увазі Сандея Аделаджу.

— Как политик и лицо значимое я обязан выполнять определенные правила, и для меня существует сегодня только православная церковь.

— И уважать всех верующих, — знову шепоче Віталій Журавський.

— И одновременно я уважаю всех верующих.

— Поздравь, — радить Журавський.

— Я всегда молюсь, во-первых...

— За киевлян, — усьоме перебиває шепотом Журавський мера. Черновецькому стає смішно, він починає усміхатися.

— За своих родных, — каже мер, із усмішкою зиркнувши на Журавського. — Я веду спартанский образ жизни, пощусь много лет. Ем всегда очень скромно.

— С праздником, — знову береться за своє Журавський.

— Всех — с праздником. Дай вам Бог здоровья, — погоджується мер і піднімає праву руку.

Іде разом із заступниками подвір"ям церкви. Проходить повз чергу за свічками. Сідає в авто. Кортеж їде в напрямку вул. Артема.

— Хоть бы ко-опе-е-ечку кинул какую-нибудь нищим! — обурюється з черги жінка в чорній хустці. Вона вказує рукою на трьох жебраків, які просять милостиню біля виходу з монастиря. Там сидять дві літні жінки і молодий хлопець із костуром.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький не дав милостиню жебракам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі