пʼятниця, 21 грудня 2007 07:06

Через Труханів екологи бойкотуватимуть Євро-2012

Зелена партія України погрожує міській владі розпочати глобальну кампанію проти проведення в Києві Євро-2012.

Від таких погроз партійці відмовляться, якщо мерія надасть Трухановому острову статус ландшафтного парку, що охороняється державою.

У вересні Київрада заявила, що хоче побудувати міжнародний молодіжний центр на Трухановому острові та відкрити його до чемпіонату Європи з футболу 2012-го. Мерія та приватні інвестори заявляють про бажання збудувати там готель, стадіон, наметове містечко, гольф-клуб, оглядову вежу та багато інших об"єктів сервісної інфраструктури. Тоді на острові одночасно зможуть проживати не менш як 15 тис. осіб. У Зеленій партії заявляють: такі плани можуть безповоротно знищити зелену міську зону.

Керівник Зеленої партії Сергій Курикін, 48 років, каже, що Труханів острів є унікальною екологічною системою. Без нього кияни уже за кілька років відчують "реальні фізичні труднощі", коли дихатимуть у місті.

— Труханів можна назвати легенями Києва. Намір міської влади забудувати острів є дуже цинічним прагненням робити гроші з повітря. Із того повітря, яким сьогодні дихають мільйони жителів столиці, — вважає Сергій Курикін.

Зараз ви читаєте новину «Через Труханів екологи бойкотуватимуть Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі