вівторок, 22 січня 2008 07:02

Через рейд ДАІ водії пересіли в таксі

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Дмитро Ремизов, 30 років, водій таксофірми ”Лімузин”, зізнається, що протягом січня різко збільшилась кількість підпилих клієнтів. Вони паркують автівки біля офісів, а додому повертаються на таксі
Дмитро Ремизов, 30 років, водій таксофірми ”Лімузин”, зізнається, що протягом січня різко збільшилась кількість підпилих клієнтів. Вони паркують автівки біля офісів, а додому повертаються на таксі

Рейд-місячник ДАІ змусив багатьох київських водіїв залишити автівки на стоянках і пересісти в таксі.

У таксофірмі "Таксі "Халява" кореспондентові "ГПУ" повідомили, що нині замовлень на 15% більше, ніж торік.

— Зараз у Києві йдуть так звані "хрустальні дні". Більшість киян суттєво витратилися на новорічні свята. Тому роботи в таксофірм, як правило, завжди було менше. Кияни намагалися їздити громадським транспортом, а не на таксі. Але, починаючи з 12 січня, таксі замовляють суттєво більше. Зафіксували на 15 відсотків більше замовлень, аніж у такий самий час 2007 року, — розповідає Сергій Коломацький, 45 років, співвласник служби прийому замовлень "Таксі "Халява".

Чоловік упевнений, що замовлень побільшало через рейд, що проводить у столиці міське управління ДАІ. Водії бояться їздити, бо наслухалися історій про вилучення водійських посвідчень на півроку або й на рік.

— Я розмовляю зі своїми таксистами. Вони часто розповідають, що більшість нових пасажирів — кияни, в яких ДАІ вилучила права, або ті, хто боїться, що їх можуть відібрати. Один таксист розповідав, що цілий день возив киянина. Той боїться виїжджати через рейд ДАІ на дорогу, — каже Коломацький.

У іншій таксофірмі, "Зеленый огонек", стверджують, що різкого збільшення замовлень не помітили.

— Більшість постійних клієнтів зараз поїхали відпочивати. Тому кількість замовлень не зросла. Люди після Нового року економлять гроші, — говорить Валентин Омельчак, 28 років, директор фірми.

Із 10 січня департамент ДАІ МВС України проводить на дорогах рейд — "оперативно-профілактичне відпрацювання шляхів". Інспектори вилучають водійські посвідчення через грубі порушення правил: керування в нетверезому стані, створення аварійної ситуації, проїзд на "червоне", виїзд на зустрічну смугу.

Зараз ви читаєте новину «Через рейд ДАІ водії пересіли в таксі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі