вівторок, 22 січня 2008 07:11

Через потепління тануть міські ковзанки

Плюсова температура, що тримається в Києві з суботи, стала причиною танення льоду на ковзанках просто неба. Про це "ГПУ" повідомив Петро Буркацький, начальник головного управління фізкультури та спорту міста.

— У Деснянському, Дніпровському та Дарницькому районах на початку січня ковзанки заливали ще при мінусовій температурі. Наприклад, на проспекті Маяковського, на вулицях Бальзака, Данкевича, Драйзера, Луначарського та Вербицького. Усього на лівобережжі залили 24 ковзанки, однак далеко не всі встигли порадувати киян. Деякі почали танути, не пропрацювавши й дня, — говорить Буркацький. — Якщо погода дозволить, то 25 січня ми ще відкриємо ковзанку на вулиці Антоновича, 50, біля 112-ї школи.

В управлінні фізкультури сподіваються, що справжня зима ще попереду. Однак метеорологи кажуть, найближчим часом буде +6°С.

Викликає занепокоєння й ковзанка на Софійській площі. Спеціальна технологія, за якою її заливали, дозволяє працювати і при плюсовій температурі, однак недовго.

Минулого місяця київська влада обіцяла залити близько сотні ковзанок просто неба: у кожному районі — не менше десяти. Схожа ситуація склалася і взимку 2006–2007-го. Тоді тепла зима завадила відкрити 120 ковзанок.

Зараз ви читаєте новину «Через потепління тануть міські ковзанки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі