середа, 07 березня 2007 19:28

Через мову в маршрутці спалахнула бійка

У ПОНЕДІЛОК УВЕЧЕРІ через українську мову стався конфлікт у маршрутці, що курсує від Березняків до Позняків.

Киянка Інна Сапонова, 29 років, сіла до 547-ї маршрутки й передала гроші за проїзд молодому чоловікові (на вигляд 25 років).

— Я сказала в слухавку: "буду трішки пізніше", і попросила жестом, аби він передав гроші. Найкультурніше, що він сказав, звучало так: "Понаехало тут всяких, своим дышать нечем!". Окрім того, були одні матюки, — розповідає Інна (за фахом вона — психолог).

Молодик говорив жінці, що корінні кияни української не знають, розмовляють виключно російською. Коли зрозуміла, що конфлікту уникнути не вдасться, відійшла від чоловіка подалі.

— Через дві зупинки зайшли дві літні жінки, розмовляли між собою черкаським суржиком. Цей чоловік знову почав матюкатися, обізвав їх "лімітою". Вони нічого не відповіли, одразу вийшли на зупинці, — пригадує Інна.

Неподалік в"їзду на міст Патона скандаліст виловив поглядом Сапонову і почав лаятися. Врешті не витримав водій маршрутки. Він зупинив "Богдан", вийшов, відкрив двері й сказав чоловікові українською, аби той вийшов із салону. У відповідь агресивний пасажир обматюкав 50-річного водія. Його викинули з автобуса двоє молодих чоловіків. На вулиці грубіян штовхнув водія, але отримав здачу. Хама залишили одного під мостом, а маршрутка поїхала.

Три дні тому кореспондент "ГПУ" став свідком іншого кумедного випадку в міському транспорті. Дівчина передала в маршрутці N302 за проїзд 2 грн чоловікові-кондуктору. Той жартівливо запитав у неї, чи давати здачу. Пасажирка відповіла: "Так, будь ласка". Кондуктор спробував зробити комплімент і сказав, що в жінки дуже "цікавий акцент".

— Заткнись, придурок! Это не акцент, а украинский язык, —  пояснив кондукторові водій. До кінцевої зупинки вся маршрутка реготала.

Зараз ви читаєте новину «Через мову в маршрутці спалахнула бійка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі