пʼятниця, 07 вересня 2007 07:07

Через будівництво переходу на Московській виникають великі пробки

Міські водії кажуть, що автомобільний затор, що утворився в середу на Московській площі, був напевно рекордним за останні місяці.

Не рухався транспорт на просп. Червонозоряному, Науки, 40-річчя Жовтня та на бульв. Дружби народів. Із восьмої ранку в усі боки від Московської площі були кілометрові автомобільні пробки. Деякі водії паркували машини біля тротуарів і йшли пішки до станції метро Либідська. Пасажири громадського транспорту теж виходили з тролейбусів і маршруток та йшли пішки.

Причина — ремонт існуючого підземного переходу до ринку Деміївський та зведення нового, що виходитиме до Центрального автовокзалу. Через ці роботи на площі залишилося лише по смузі для руху в обох напрямках.

— Чого вони затіяли те чортове будівництво? — обурюється 40-річний Олег, замикаючи й ставлячи на сигналізацію свій "Деу Ланос" між центральною бібліотекою й автовокзалом. — Годину в пробці, проїхав — метрів зо двісті! Далі піду пішки, набридло. Скільки ще триватиме цей дурдом? А як, не доведи Боже, вокзал загориться чи кондитерська фабрика? Пожежники навіть не доїдуть сюди. А якщо комусь потрібно терміново викликати лікаря чи "швидку"?  — чоловік ледве стримується, щоб не вилаятись.

Затори на Московській виникають не в останню чергу через ігнорування правил переїзду перехресть. Машини прямують у бік бульв. Дружби народів і просп. 40-річчя Жовтня, не звертаючи уваги на червоне світло.

— Я стараюсь тепер об"їжджати вокзал околицями, — каже "ГПУ" місцевий таксист. — Це страшне місце, така ж ситуація повторюється тут щодня.

Лише через дві години, о 10.00, на перехрестя приїхали двоє інспекторів ДАІ. Вони вимкнули світлофори й дістали жезли регулювальників.

— Транспортну розв"язку на цій площі треба ремонтувати терміново, — вважає старший інспектор, який назвався Юрієм. — Ми тиждень регулюємо тут рух, аби хоч якось стримати безпредєл деяких водіїв, які лізуть на "червоне" з усіх сторін.

Будівельники, які ремонтують перехід, говорять, що планують закінчити роботи за два місяці. Раніше заявляли, що завершать до 1 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Через будівництво переходу на Московській виникають великі пробки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі