четвер, 04 жовтня 2007 07:08

Центральний гастроном надбудують

Будівлю колишнього Центрального гастроному на перехресті вул. Хрещатик і Хмельницького хочуть надбудувати та реконструювати.

У понеділок сесія Київради дала дозвіл на проведення реконструкції. У рішенні йдеться про передачу в оренду земельної ділянки по вул. Хрещатик/Хмельницького, 40/1 для ТОВ "АБ інвестиції і розвиток". Мета проекту — реставрація, реабілітація, надбудова та відкриття на  місці будівлі офісно-торгівельного комплексу. Ділянку площею 15 соток комерційному підприємству передадуть в оренду лише на рік.

У рішенні депутатів не записано, скільки саме поверхів планують добудувати.

Натомість вказана грошова оцінка земельної ділянки — 6 млн 504 тис. 730 грн. Від неї порахували розмір щомісячної плати за оренду — 6% від суми, в яку оцінили ділянку.

— Не впевнена, чи розглядала містобудівна рада цей проект — я його не бачила, — каже "ГПУ" Людмила Афанасьєва, заступник керівника міської організації Товариства охорони пам"яток історії та культури. — Добудувати гастроном зверху, я думаю, можна. Якщо фундамент витримує.

Парний відрізок Хрещатика від перехрестя з Хмельницького і до б-ру Шевченка — єдині будівлі кінця XIX — початку XX століть на центральній вулиці міста, які збереглися після Другої світової. На початку 2003-го київська влада приймала окреме розпорядження, яке передбачало створення єдиного архітектурного комплексу в цьому кварталі.

Зараз ви читаєте новину «Центральний гастроном надбудують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі