неділя, 22 липня 2007 17:25

Центр міста прикрасять рушниками зі світлодіодів

До Дня незалежності України комунальне підприємство "Київміськсвітло" виготовить та облаштує у центрі міста нові світильники.

— Встановимо від Європейської площі по вулиці Грушевського та на Інститутській — там, де частіше їздить президент, — каже 69-річний директор КП "Київміськсвітло". — Зовні це виглядатиме як біґборд півтора метра висотою і 70 сантиметрів шириною — такий як з рекламою коньяку на Хрещатику. На них будуть національні орнаменти, схожі на рушнички.

Така ілюмінація коштує дорого, тому її вмикатимуть тільки на державні свята.

— Вони довговічні, волога їм нічого не зробить. Увечері  переливатимуться жовтим, червоним і зеленим. Обирали національні, але синій погано виглядає. Проте він все-таки присутній. Кольори плавно переходитимуть один в інший, а це більш як тисячу відтінків.

До чемпіонату світу з футболу Євро-2012 у Києві підсвітять ще 80 об"єктів — Бабин Яр, арку Дружби народів, пам"ятний знак на честь Магдебурзького права на Набережному шосе, монументи засновникам Києва, Сковороді, Кирилівську й Андріївську церкви, Замок Річарда, готелі "Київ", "Славутич" та "Турист".

Зараз ви читаєте новину «Центр міста прикрасять рушниками зі світлодіодів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі