субота, 06 жовтня 2007 07:03

Центр Хрещатика обкладуть гранітом

Територію навколо будівлі мерії на Хрещатику, 36, облаштують по-новому.

Переможцем конкурсу з упорядкування території визнали комунальну організацію "Центр містобудування і архітектури". Але проект ще доопрацьовують.

Його автори — архітектор-дизайнер Світлана Коструб-Кірієнко, 32 роки, та художник Павло Буйнятов. Вони кажуть, що  впорядкують парний бік Хрещатика — від перетину з вул. Б. Хмельницького — й до Прорізної.

— Проект передбачає заміну тротуарної плитки шліфованим триколірним гранітом. Його викладуть українським узором, — каже "ГПУ" Світлана Коструб-Кірієнко. — Напроти входу до ЦУМу, поблизу підземного переходу на перетині з Хмельницького, хочемо встановити невеличкий фонтан. А на перетині з Прорізною — бронзову скульптуру ангела-хранителя України. У обох точках поставимо лавки й кадуби з квітами. Розумію, що ходити по граніту взимку незручно: буде слизько. Та центр треба зробити на належному рівні.

Автори пропонують висадити неподалік мерії замість звичних ялин блакитні. Поблизу входу стоятимуть флагштоки з прапорами сорока міст-побратимів Києва.

Фасад міської адміністрації ввечері підсвічуватимуть. Центральну частину будівлі оздоблять у "теплих" відтінках, а бічні стіни — в блакитно-синіх.

Зараз ви читаєте новину «Центр Хрещатика обкладуть гранітом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі