вівторок, 19 лютого 2008 07:12

Бюро знахідок метро повернуло жителям столиці 58 паспортів

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Працівниця бюро знахідок у метро Тамара Колч показує шухляду із загубленими паспортами та посвідченнями особи
Працівниця бюро знахідок у метро Тамара Колч показує шухляду із загубленими паспортами та посвідченнями особи

"Найбільше люди гублять у вагонах метро паспорти, пенсійні посвідчення, студентські квитки. Знаходимо свідоцтва про одруження", — розповідає "ГПУ" Тамара Колч, 44 роки, працівниця бюро знахідок Київського метрополітену. — За 5 місяців ми повернули громадянам 58 паспортів. Ще майже 30 зберігаються у нас.

Шухляда письмового столу жінки закладена паспортами й іншими посвідченнями особи.

Бюро розташоване в маленькій кімнаті підземного переходу на станції метро Нивки. Тут низька стеля, у кутку — сейф і стіл. Під ним — три дорожні сумки.

— Цього приміщення для знайденого вистачає, — каже Тамара. — Раз на півроку проводимо утилізацію тих речей, за якими не прийшли власники. Це, переважно, одяг, взуття, тарілки, банки. Цінні речі зберігаються тут роками. Наприклад, уже 3 рік поспіль у нас лежить полотняна сумка з дорогим фотоапаратом і цінним одягом. Також є знайдений у вагоні набір колекційних значків.

Тамара Андріївна відкриває сейф. У ньому з десяток щільно закладених різноманітними речами поличок. Унизу складені спортивні ковзани, жіноче й чоловіче взуття. П"ять виданих 1970 року дитячих книг. Мобільний телефон, парасольки, кілька в"язок ключів. Працівниця метрополітену просить не описувати детально у статті загублені речі. Пояснює тим, що іноді люди приходять до бюро за речами, які ніколи не губили.

— Останній випадок був два місяці тому. Подзвонив хлопець, назвав модель мобільного телефона, нібито загубленого два місяці тому. Сказав, що купив його на базарі, документів немає. Попросила принести паспорт, зарядку і номер своєї мобільної карточки. Він так і не прийшов, — каже жінка.

Повертають втрачені речі власникам рідко, кажуть у бюро. Це вдається, якщо серед речей метрополітенівці знаходять контактний телефон або адресу, за якою можна надіслати листа. Загублений у метро одяг пасажири не шукають. Не вірять, що його можна знайти.

— Як правило, люди згадують про забуту сумку чи речі, коли вийшли з вагона, — каже Тамара. — А до кого звернутися, не знають. Та й знайти нашого працівника метро в годину пік на станції важко. Якщо губите речі, треба одразу підійти до чергового по станції. Сказати, в якому вагоні ви їхали. Тоді ваш пакунок на наступній станції забере з вагону черговий.

Востаннє загублені в підземці речі повернули тиждень тому. Жінка забула у вагоні на станції Театральна пакунок із сукнею, що коштує понад 2 тис. грн. Його одразу знайшли, бо жителька столиці звернулася до чергової.

Зараз ви читаєте новину «Бюро знахідок метро повернуло жителям столиці 58 паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі