субота, 30 квітня 2011 15:49

Будівельники почали руйнувати Київську фортецю

Будівельники почали руйнувати Київську фортецю

Прикриваючись реконструкцією НСК "Олімпійський", будівельники забивають палі у вал Київської фортеці.

Про це LB.ua повідомив В'ячеслав Кулініч, директор музею "Київська фортеця".

"Вчора, 29-го квітня, будівельники, прикриваючись реконструкцією стадіону "Олімпійський", почали зрізати землю з оборонного валу на глибину до 80 м, - розповів Кулініч. - Зараз вони забивають палі по метру в діаметрі. Це початок будівництва цілого будинку, причому висотного. Навіть для Успенського собору в Лаврі використовували палі поменше - по 35 см в діаметрі".

За словами Кулінича, вал, який руйнують будівельники, споруджений у 1842-му році. Він є історичним пам'ятником національного значення у складі Київської фортеці.

За інформацією Євгена Тренкіна, представника громадської організації Демократичний альянс, забудовники використовують у своїх цілях проект реконструкції НСК "Олімпійський". Проект наказує засадити травою і облагородити вал. Дирекція музею звернулася в міліцію з проханням зупинити незаконні роботи.

"Справу почали розглядати, - говорить Кулініч. - Будівництво пообіцяли зупинити. Проте сьогодні вранці працівники повернулися на будівельний майданчик і прододжают забивати палі".

Знищувати пам'ятки історії та архітектури у святкові дні вже стає "доброю традицією" для Києва - нагадаємо, в ніч з 29 на 30 грудня 2010-го року знесли "садибу Казанського", особняк 1909 будівлі, що є пам'ятником архітектури.

Зараз ви читаєте новину «Будівельники почали руйнувати Київську фортецю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі