неділя, 30 вересня 2018 15:40

Будь їх голосом - у столиці пройшла акція на захист прав тварин
10

Кияни вийшли на марш за тварин. Фото: ТСН
Кияни вийшли на марш за тварин. Фото: ТСН
Кияни вийшли на марш за тварин. Фото: ТСН
Кияни вийшли на марш за тварин. Фото: ТСН
Кияни вийшли на марш за тварин. Фото: ТСН

У центрі Києва проходила акція на захист прав тварин "Марш за тварин".

Вона стартувала в парку ім.Тараса Шевченка, потім активісти пройшли маршем до Софійської площі, передає "Українська правда".

Учасники ходи тримали в руках плакати з гаслами "В Україні заради хутра вбивають 1750 тварин на день!", "В Україні залишилося 300 ведмедів", "Будь їх голосом!", "Вони нас люблять, а ми їх?", "Не тестуй на мені свою помаду", "За цирк без тварин", "Твоя шуба кричала перед смертю", "Шоу не повинно тривати".

  Кияни вийшли на марш за тварин. Фото: ТСН
Кияни вийшли на марш за тварин. Фото: ТСН

Багато учасників прийшли на акцію зі своїми домашніми улюбленцями: собаками, котами і навіть лисицями.

Організатори акції зачитали вісім вимог: заборона використання тварин у цирках і дельфінаріях; заборона хутряних ферм і протруювальних станцій; заборона контактних зоопарків і експлуатації тварин для фотопослуг та жебракування; розвиток реабілітації тварин, які постраждали від діяльності людини; заборона в Україні евтаназії як методу регулювання чисельності бездомних тварин; впровадження в Україні дієвої системи контролю і покарання за жорстоке поводження з тваринами; внесення до "Червоної книгу України" диких тварин природного ареалу України, які перебувають на межі зникнення.

У країнах Європейського Союзу триває процес законодавчої заборони виробництва хутра як жорстокої та шкідливої для довкілля галузі. Це загрожує переміщенням небезпечних хутрових ферм в Україну через слабку систему екоконтролю в нашій державі. І цей процес вже розпочався.

Поблизу селища Сінгури Житомирської області бізнесмен з Нідерландів вже відкрив норкову ферму (в його країні прийнята відповідна заборона). Бізнесмен із Данії Ганс Олесен оголосив про намір побудувати масштабну хутрову ферму на 10 тисяч маточних голів норок у Житомирській области (в його країні введено обмеження на діяльність шкуродерів). Більше того, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич підтримав ідею цього проекту, нехтуючи національними та регіональними інтересами захисту українського довкілля.

Зараз ви читаєте новину «Будь їх голосом - у столиці пройшла акція на захист прав тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі