понеділок, 23 листопада 2020 16:14

Боїмося, що медикам не вистачить кисню: лікар розповів про Covid-ситуацію в Києві

Боїмося, що медикам не вистачить кисню: лікар розповів про Covid-ситуацію в Києві
Фото: скріншот з відео

Реанімаційні відділення коронавірусних лікарень Києва переповнені. Медики хвилюються, що ліжко-місць з кисневою підтримкою не вистачить навіть їм.

Про це розповів анестезіолог інфекційної реанімації Володимир Ліходієвський.

"Нам стало страшно. Вперше за всю епідемію в Україні нам стало страшно. Ми боїмося, що для нас, лікарів, не вистачить місць на кисні", - сказав він в інтерв'ю Настоящему времени.

За словами реаніматолога, в їхній лікарні реанімація розрахована максимум на 6 осіб. Зараз там є 10 тяжкохворих пацієнтів.

"Ось ти дійшов до п'ятого хворого, а першому вже треба поправити маску. А першому вже надавило, він кричить: "Зніміть, будь ласка, я не можу, не витримую". І ти повинен йти не до шостого-сьомого, а ти повинен бігти назад до першого, гладити по руці, заспокоювати: "Ну давай ще подихаємо, ти ж хочеш, напевно, жити?" - розповів лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли вбитою в лікарні: хвора Covid-19 вкоротила собі віку

Станом на 23 листопада інфікованих коронавірусом у столиці побільшало на 1212 осіб. Вперше госпіталізували рекордну кількість Covid-пацієнтів - 112. Загалом підтверджених випадків захворювання 60 218.

Зараз ви читаєте новину «Боїмося, що медикам не вистачить кисню: лікар розповів про Covid-ситуацію в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі