середа, 01 червня 2011 18:34

Більшість київських пляжів не відповідають вимогам безпеки

Більшість київських пляжів не відповідають вимогам безпеки

Місця масового відпочинку населення на водних об'єктах м. Києва не готові до купального сезону 2011 року. Такий висновок зробила Держінспекція цивільного захисту та техногенної безпеки столичного управління МНС, яка провела планову перевірку столичних пляжів.

Про це повідомляє прес-службі відомства. Перевірка стосувалась стану дотримання правил охорони життя людей на водних об'єктах , а також діяльності пошуково-рятувальної служби КП "Плесо" щодо готовності її до реагування на надзвичайні ситуації.

На території міста Києва існує 61 об'єкт масового відпочинку людей на воді, з них 30 мають пляжі.

За словами начальника Держінспекції цивільного захисту та техногенної безпеки ГУ МНС Києва Олександра Комашка, більшість з перевірених місць масового відпочинку біля води не відповідає вимогам безпеки. Відсутні документи на право відкриття та функціонування пляжів. Не організовано постійне чергування сезонних рятувальних постів, відсутні обмежувальні буї, не встановлені стенди з інформацією щодо основних правил безпечної поведінки на воді та надання першої медичної допомоги потопаючим.

Все це створює небезпеку відпочивальникам та може привести до трагічних наслідків. З боку ж керівників об'єктів відпочинку робота щодо виправлення недоліків проводиться на неналежному рівні.

На сьогоднішній день здійснено паспортизацію лише одного з існуючих пляжів, обладнано рятувальними постами лише 10 пляжів.

Нагадаємо, впродовж 2010 року під час відпочинку на воді у Києві загинуло 96 осіб, з початку 2011 року – 8, з них 1 дитина.

Зараз ви читаєте новину «Більшість київських пляжів не відповідають вимогам безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі