четвер, 06 березня 2008 07:13

Біля універмагу "Україна" продають трамадол

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Аптека на Жилянській, 148, де, як стверджують кияни, можна купити трамадол. Заклад розташований у людному місці — поряд кінцева зупинка трамваїв, які їдуть з Борщагівки
Аптека на Жилянській, 148, де, як стверджують кияни, можна купити трамадол. Заклад розташований у людному місці — поряд кінцева зупинка трамваїв, які їдуть з Борщагівки

"Постійно бачу, як до цієї аптеки забігають молоді хлопці, деякі — по пару разів на день. Ну, не хворі ж вони, а за чим туди ходять — не знаю, — каже киянка Наталка Папуш, 36 років. — Думаю, точно не по ліки".

Навпроти кінцевої зупинки трамваю N3 та 1к на вул. Жилянській, 148, протягом кількох місяців продають трамадол. Приватна аптека розташована неподалік універмагу "Україна".

Кореспонденти "ГПУ" стежили за аптечним кіоском протягом 2 год. За цей час туди зайшли 20 юнаків. До аптеки підходять групами по троє-п"ятеро людей. Усередину заходить один, решта чекають надворі.

У черзі до касового апарату стоять троє хлопців і літня жінка.

— Вам что то подсказать, молодой человек? — звертається руда 35-річна фармацевт до одного з них. Той мовчки тикає жінці в руки 50-гривневу купюру. Чоловік розгублено знизує плечима, потім нахиляється до віконця.

— Скажите у вас есть, — голосно питає молодий покупець, а потім починає шепотіти.

Продавець забирає гроші. Потім витягує з дерев"яної, шафи праворуч кілька палет з червоно-білими капсулами. Наступним до каси підходить 18-річний хлопець. Показує правою рукою на попереднього покупця, який тільки-но відійшов, щось шепоче, протягує гроші. Жінка присідає під касовий апарат. Покупець у цей час дивиться на стелю.

— Ну... И как долго я вас буду ждать? — питає фармацевт. Покупець простягає долоню в касу. Йому в руку висипають шість пігулок — розпаковані, без палети чи пакета. Юнак виходить.

— Що це ви їм продаєте? — питає літня жінка.

— Вітаміни, — відповідає та. — У молоді зараз слабкий імунітет, їй потрібно їсти вітаміни.

Двоє молодих місцевих жителів підтверджують, що трамадол в аптеці на вул. Жилянській, 148, можна купити без проблем.

— Торік ми вже вилучали трамадол у цій аптеці, — каже "ГПУ" Олександр Проворотов, 36 років, начальник міліцейського відділу з розкриття злочинів, пов"язаних з нелегальним обігом наркотиків. — Проти аптеки було порушено кримінальну справу. Але, як бачимо, вони знову торгують трамадолом. Ми обов"язково направимо туди наряд, який перевірить аптеку.

Протягом 2007-го міліція конфіскувала 130 тис. капсул трамадолу. Проти засновників 25 аптек порушили кримінальні справи за незаконний продаж наркотичних препаратів.

Зараз ви читаєте новину «Біля універмагу "Україна" продають трамадол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі