четвер, 26 квітня 2007 13:50

Біля Опери в Києві пограбували польського фотохудожника

У центрі Києва, біля Оперного театру, троє невідомих пограбували польського фотографа з світовим ім"ям Кшиштофа Гералтовського, дві виставки якого проходять зараз в Києві в рамках Фотобієннале.

Як повідомив Гералтовській, 24 квітня до нього біля будівлі Опери підійшли троє молодих людей і здалеку показали йому посвідчення, "схожі на міліційні". Фотограф, який непогано володіє російською мовою, відразу засумнівався в їх достовірності, але ближче ознайомитися з документами молоді люди йому не дали можливості. Двоє з них підійшли до фотографа спереду, а третій - ззаду, приставивши до спини ніж.

Із словами "давай гроші", вони відібрали у фотографа сумку, в якій знаходилися гроші і документи. Забравши всі гроші - 800 євро, вони тут же викинули документи і сховалися. Згідно з словами Герелтовського, все це відбувалося всього декілька секунд і стало шоком для нього.

Кшиштоф Герелтовський, якому незабаром виповниться 70 років, розповів, що після того, що трапився він пішов в польське посольство, що знаходилося неподалеку, але писати заяву в міліцію не став. "Я б не дізнався грабіжників, нічим би не зміг допомогти слідству, тому вирішив не витрачати дарма час", - пояснив він.

Зараз в Києві в рамках Місяця фотографії проходять дві виставки Гералтовського, об"єднані однією назвою, - Обличчя як прапор. На одній з них представлені його кольорові портрети, на другій - чорно-білі. У минулу суботу, 21 квітня, він провів в Києві майстер-клас для фотографів і всіх охочих. Герелтовській - відомий фотопортретист, знімає з кінця 60-х років. Його роботи купують відомі світові музеї і видання, пише Комерсант-Україна.
Зараз ви читаєте новину «Біля Опери в Києві пограбували польського фотохудожника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі