четвер, 15 квітня 2021 12:39

Більшість - за продовження: киян запитали про жорсткий локдаун

Більшість - за продовження: киян запитали про жорсткий локдаун
Кияни вважають посилений карантин доцільним. Фото: pixabay.com

Запроваджений тотальний локдаун у Києві мером міста Віталієм Кличком більшість киян підтримують та вважають доцільним його продовження.

Про це свідчать результати дослідження соціологічної групи "Рейтинг".

Так, 72% респондентів вважають рішення мера про посилений карантин від 5 по 16 квітня правильним. 55% опитаних підтримують рішення міської влади про роботу громадського транспорту за спеціальними перепустками у зазначений період.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перехід Києва до помаранчевої зони: влада назвала умову

69% підтримали рішення влади про продовження суворого карантину в разі ухвалення.

Дослідження проводили 10-11 квітня 2021-го методом телефонного опитування з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Аудиторія - жителі Києва від 18 років. Помилка репрезентативності не більше 2.8%.

Суворий карантин у Києві, який мав закінчитися 16 квітня, продовжили на 2 тижні - до 30 квітня. Рішення ухвалила комісія з надзвичайних ситуацій. Лишаються зачиненими школи, дитячі садки, розважальні заклади. Кафе й ресторани працюють лише навинос. У громадський транспорт - наземний і метро - та в маршрутки допускають тільки за спецперепустками.

Зараз ви читаєте новину «Більшість - за продовження: киян запитали про жорсткий локдаун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі