вівторок, 28 жовтня 2008 16:23

Більшість киян проти скорочення кількості районів столиці (Опитування)

Більшість киян не підтримують запропоновану мером столиці Леонідом Черновецьким ідею щодо укрупнення районів і скорочення їх кількості.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції керівник проекту Міжнародного центру перспективних досліджень "Оцінка якості міських послуг у Києві. Визначення найкращого району" Ігор Шевляков, презентуючи результати проведеного в Києві 1-27 жовтня опитування громадської думки.

Респондентам пропонувалось оцінити наслідки реструктуризації районів і пропонувались наступні варіанти відповідей: надання послуг покращиться, надання послуг погіршиться та надання послуг не зміниться або важко відповісти.

"Як по районах, так і в цілому по Києву очікування різко негативні. Тобто, завжди більше 50%. А по більшості районів більше 60% мають відверто негативні очікування", - зазначив І.Шевляков.

За його даними, від 10% до 20% респондентів в районах сказали, що або не очікують ніяких змін, або вагаються з відповіддю.

"Тобто, фактично це також очікування нейтральні. Тобто в цілому близько ¾ міської громади дає негативну оцінку цій ініціативі міської влади", - зазначив експерт.

Згідно з оприлюдненими результатами дослідження, зокрема, про очікувані негативні наслідки найбільше заявили у Солом"янському районі (84,0%), Подільському (75,3%) та Шевченківському районах (71%). Респондентів, які говорять про зміни на краще після скорочення районів, найбільше виявилось у Голосіївському (29,5%), Оболонському (29,0%) та Святошинському (27,5%) районах.

І.Шевляков повідомив, що дані цього дослідження Центр обов"язково планує передати в Київську міську держадміністрацію.

"На нашу думку, таке масштабне опитування варто приймати до уваги як на рівні районів, так і на рівні міста при оцінці, при розробці тих чи інших рішень, ініціатив. Експертні дослідження, які роблять у своїх кабінетах чиновники, - це добре, але без думки городян не варто очікувати на успішні рішення", - додав він, зазначивши, що подібні дослідження є поширеним інструментом в демократичних країнах.

За інформацією І.Шевлякова, опитування проводилось шляхом анкетування. В дослідженні взяли участь 4 тис. киян, по 400 осіб з кожного району міста. Гранична похибка становить 1,5%, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Більшість киян проти скорочення кількості районів столиці (Опитування)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі