четвер, 28 серпня 2008 19:23

Білоцерківчан не впускали в дендропарк

23 серпня після обіду відвідувачів не впускали в дендропарк "Олександрія" без спецкарток для запрошених.

— Прийшли ми із малою погуляти в парк десь о першій годині дня. А нам кажуть, він зачинений. Жодних повідомлень, що парк закривають, і скільки це триватиме, не було. Бачила багато мерседесів із столичними номерами, вони заїжджали на територію парку. А велосипедистів туди, до речі, взагалі не впускають. Дуже розстроїлися, бо в мене не так багато вихідних, аби із донею погуляти, — каже "ГПУ" Олена Березовська, 34 роки, мешканка Білої Церкви.

Пощастило тим відвідувачам, хто зайшов у парк до 13.00. Їх не виганяли, але в Ротонду, де проходив захід, не впускали. Побудована у вигляді мушлі Ротонда розташована в глибині саду, там є сцена.

24-річний Андрій потрапив у парк зранку, а тещу й доньку чоловіка вже не впустили.

— Стількох двірників разом я ще в цьому парку не бачив, — каже Андрій. — Вони все швидко прибирали, щось посипали піском, квіти поливали. На лавочках біля Ротонди сиділи міліціонери в цивільному. У всіх перевіряли перепустки. Казали, що тут святкує День Незалежності губернатор. Говорили також, що в парк з"їдуться поважні гості, зірки естради та чиновники. І що "пересічним особам тут робити нічого".

Охоронці привезли в парк звукові та світлові системи. Музика й оперний спів гриміли в "Олександрії" до 23.00, каже Андрій. Він мешкає неподалік парку.

— Наказів зачиняти парк для відвідувачів ми не давали. "Олександрія" була відкрита. Закрита була лише Ротонда, її мала частина, але займає вона всього півгектара. У парку проводила захід Київська обласна адміністрація. Так розпорядилася губернатор Віра Ульянченко. Вона нагороджувала героїв України, — каже "ГПУ" Вікторія Рубіс, 38 років, заступник директора "Олександрії".

Наступного дня, 24 серпня, парк працював у звичному режимі. Місцеві не пригадують, аби раніше в ньому проводили якісь заходи й обмежували при цьому вхід для мешканців міста.

Державний дендропарк "Олександрія" розташований за 80 км на південь від столиці, у місті Біла Церква. Його вважають одним із найбільших у країні та взірцем садово-паркового мистецтва кінця XVIII — початку XIX ст. Він підпорядкований Національній академії наук, має площу 297 га. У різні часи парк відвідували Тарас Шевченко, Олександр Пушкін, Гавриїл Державін, Адам Міцкевич, Олександр Бердяєв, російські імператори Олександр І та Микола І. Квиток у дендропарк коштує 4 грн.

Зараз ви читаєте новину «Білоцерківчан не впускали в дендропарк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі