Ексклюзиви
вівторок, 15 квітня 2014 14:50

Бігуни з усього світу візьмуть участь у ювілейному Київському марафоні
3

27 квітня стартує п'ятий Київський міжнародний марафон - подія, що об'єднує професійних спортсменів та шанувальників бігу з усього світу в столиці України. Організатори забезпечать безпеку кожного з учасників та гарантують, що Марафон відбудеться незалежно від політичної ситуації в країні.

Траса марафону прокладена по центральних вулицями міста , старт і фініш пробігу відбудеться на Контрактовій площі. Маршрут охоплює практично весь центр Києва та простягається повз стародавніх пам'яток історії та архітектури міста.

В рамках Київського марафону відбудеться декілька забігів, що відрізнятимуться дистанцією, а також аудиторією бігунів. Кожен бажаючий пробігти вулицями міста в компанії однодумців зможе вибрати: класичний марафон (42,195 км , ліміт часу - 6 годин), напівмарафон (21,0975 км, ліміт часу - 3 години), марафон - естафету (3х10 км + 1х12 , 195 км), часовий вуличний забіг на 10 км, командний забіг на всі 42,195 км, а також забіги для дітей від 7 до 14 років на 1 км і 300 м.

Окремим стане благодійний забіг пам'яті загиблих героїв "Небесної сотні". Кошти, зібрані серед учасників цього забігу будуть перераховані на рахунок благодійного фонду на допомогу сім'ям загиблих за незалежність України .

За словами організаторів, Київський міжнародний марафон відбудеться незалежно від політичних обставин в Україні: "Нам регулярно телефонують бажаючі взяти участь у Київському марафоні 2014. Люди хвилюються, чи не скасуємо чи ми захід у зв'язку з ситуацією в країні - говорить директор Київського марафону Дмитро Черніцький, - ми запевняємо, що всі поточні випробування, що випали на долю українців не вплинуть на проведення Марафону. Зараз як ніколи важливо робити все можливе, щоб народ усіх регіонів України та інших країн світу об'єднувався. Київський Марафон може стати своєрідним символом об'єднання й руху до спільної мети".

У 2014 році траса Київського марафону отримала сертифікат AIMS - Асоціації міжнародних марафонів і пробігів. Членство в цій спортивній некомерційній організації дає можливість офіційно присвоювати розряди й звання спортсменам згідно з результатами, отриманими на марафоні. Тепер всі учасники Київського забігу зможуть виконувати нормативи від 3 юнацького до майстра спорту міжнародного класу. Крім того, цього року марафон вперше пройде в одне коло, як це заведено в усьому світі.

 Призовий фонд марафону в 2014 році становить 40 000 гривень.

Київський міжнародний марафон проводиться під патронатом Київської міської адміністрації та Федерації легкої атлетики м. Києва. Широка бігова програма робить Київський марафон заходом, привабливим не тільки для професійних спортсменів, а й для прихильників бігу всіх віків і рівнів підготовки. Київський марафон виконує важливу задачу популяризації бігу як виду спорту, є спортивною візитною карткою Києва. Девіз заходу: "Київський марафон - біг для твого життя".

Подробиці і реєстрація на п'ятий Київський марафон наявні на офіційному сайті - www.kyivmarathon.org.

 

Зараз ви читаєте новину «Бігуни з усього світу візьмуть участь у ювілейному Київському марафоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути