вівторок, 23 жовтня 2007 07:11

Батьки хочуть щоб діти більше вивчали мови

Про це повідомив заступник голови КМДА Віталій Журавський, 52 роки. Анкетування серед батьків на цю тему проводив Центр моніторингу столичної освіти.

— На адресу Київради надходили численні звернення щодо задоволення освітніх потреб киян із вивчення української та російської мов. Більшість батьків зазначала, що діти не вміють грамотно писати російською, хоча часто нею спілкуються. Як показали результати анкетування батьків, із 50 тисяч опитаних сімей 42% — україномовні, 46% — російськомовні, решта сімей користується в побуті обома мовами, — зазначає Віталій Журавський.

Половина опитаних (44% російськомовних і 66% україномовних сімей) висловилася, аби збільшили кількість годин на вивчення української мови (не менш як чотири години щотижня). Водночас частина опитаних батьків (52,5% україномовних та 75% російськомовних сімей) хоче, щоб діти вивчали додатково російську.

Під час анкетування опитали батьків школярів із 484 загальноосвітніх навчальних закладів міста.

Зараз ви читаєте новину «Батьки хочуть щоб діти більше вивчали мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі