Ексклюзиви
середа, 19 березня 2008 07:07

"Ашан" обіцяють відкрити за тиждень

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Новий гіпермаркет ”Ашан” міститься за якихось сто метрів від ”Альта-Центру”, іншого торговельного центру на Петрівці. В ньому розташований продуктовий супермаркет ”Велика кишеня”
Новий гіпермаркет ”Ашан” міститься за якихось сто метрів від ”Альта-Центру”, іншого торговельного центру на Петрівці. В ньому розташований продуктовий супермаркет ”Велика кишеня”

— Бляха-муха, де ж цей цінник ліпити — 23 гривні 46 копійок? — звертається одна літня жінка до другої.

Обидві ходять із роздрукованими  маленькими цінниками. Закріплюють їх на вітринах. При цьому звіряються зі списком розташування продукції в ряді, де торгуватимуть мороженою рибою. Самі вітрини-холодильники поки що порожні, до електрики не під"єднані. Однак цінники на них розвішують уже тепер.

Так виглядають останні підготовчі роботи перед відкриттям нового міського шопінг-молу "Ашан". Він розташований на  пр-ті  Московському, що на Петрівці. Збоку пофарбований у рожевий колір центр видається великим. Він розміщений у цеху колишнього київського кабельного заводу.

Кореспондентові "ГПУ" вдалося прогулятися торговельною залою. У ній ще тягнуть кабелі, докладають кахель у туалетах. Велика зала поділена на дві частини. У більшій розкладений товар, на палетах стоїть мінеральна вода. Завезли побутову техніку й одяг. У меншій частині зали тривають внутрішні роботи.

Охорона обшукує кожного працівника на виході із зали, де зберігається товар. Роблять це професійно — обмацують кишені, ноги, під пахвами. Один із охоронців розповів "ГПУ", що задіяні на будівництві робітники так і норовлять щось поцупити із ще невідкритого магазину.

— Та тут побутової техніки тільки — море. То треба слідкувати за всім. Дехто такі номери відколює, що нема ради, — розповідає чоловік. — Один крав шкарпетки. Робив це так: заходив до зали свої, брудні, скидав, одягав нові. Так і виходив. Врешті, його зловили. Здається, вигнали, — зауважує він.

Працівники "Ашана" кажуть, що відкриття нового торговельного центру очікується на 26 березня. Зазначають, що дату можуть перенести. Однак не пізніше, ніж на день.

Поблизу шопінг-молу облаштували велику парковку. З боку вона виглядає найбільшою в Києві. У магазині працюватимуть 103 каси. Не виключено, що це — новий міський рекорд. Тут набирають на роботу касирів і обвалювальників м"яса.

Поки що працівники "Ашана" жваво обговорюють, що означає назва нової для міста торговельної мережі. Французькою вона пишеться "Auchan". Чоловіки більше схиляються до версії, що це "горобець". Тим паче ця пташка намальована поряд із емблемою відомої у світі транснаціональної корпорації. Жінки більше вірять у те, що "Ашан" — "це щось, пов"язане із землею".

Зараз ви читаєте новину «"Ашан" обіцяють відкрити за тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути