четвер, 31 липня 2008 19:40

Арканзаську курятину продають по 13 гривень

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  До вітрини із замороженою американською курятиною в гіпермаркеті ”О’Кей” у середу покупці підходили рідко
До вітрини із замороженою американською курятиною в гіпермаркеті ”О’Кей” у середу покупці підходили рідко

"Дивися, це ж та сама дешева курятина! Значить, завезли. Ви ж маєте її продавати по 12 гривень. Що, 13? Дорого загнули!" — спілкується Віктор Галушка, 48 років, із працівниками м"ясного відділу гіпермаркету "О"Кей" на просп. Ватутіна.

Чоловік у середу спеціально заїхав у маркет, аби подивитися на завезену з Державного комітету резерву закордонну курятину. Продають її в столиці з вівторка в супермаркетах. На ринках і в кіосках такого м"яса не побачиш.

До "О"Кей" 5 т закордонних курячих гомілок завезли у вівторок увечері. Уже третій день у м"ясному відділі поряд із ковбасним прилавком стоїть камера-холодильник. Зверху вивіска — "Акція. Четвертина кур. Заморожена". Нижче виведена великими цифрами ціна — 13.50.

Але люди не поспішають купувати заморожене закордонне м"ясо, яке Держкомрезерву наказала продавати прем"єр-міністр Юлія Тимошенко. За півдня в середу "О"Кей" продав лише три набори курятини, кажуть у магазині. За півгодини до камери-холодильника підійшли з десяток людей. Уважно оглядали м"ясо, потім розчаровано махали рукою, йшли. Кілька старших жінок зазирали в камеру, нюхали упаковки, морщили носи.

— Куди ж її брать? Вона ж страшна! — перемовляються, потім закривають морозилку та йдуть.

— Мені не подобається, як ці кури виглядають. Купую "Нашу Рябу". Можу подивитися на її колір, пощупать. А тут, хтозна-що чекає, коли розморожу, — веде далі Віктор Галушка. Того ж дня перед поїздкою на просп. Ватутіна він купив у "Фуршеті" на Воскресенці четвертинку вигодованої в Україні курки. Кілограм коштував 18 грн.

Вітчизняні курячі гомілки "О"Кей" продає за 16,60 грн/кг. Трохи більші коштують 20,90 грн.

— Дешеву курку не купую. Не тому, що боюся. Вона мені зараз не потрібна. Я довіряю нашому державному керівництву. Упевнена, що курятину ретельно перевіряють перед продажем, — вважає Оксана Шевченко, 35 років.

Продавці припускають, що жителі столиці ще не знають про дешеву курятину. Найбільше покупців тут буває у вихідні. Тоді й "розметуть", кажуть вони. Адміністратор "О"Кей" розповів "ГПУ", що м"ясо з американського штату Арканзас. У маркеті морожені гомілки відділили й пофасували в пакети. Купити одну чи дві арканзаські гомілки на вечерю неможливо. Найлегший пакет, який вдалося розшукати в камері, важив 2,760 кг. За нього кореспондент заплатив 37,26 грн. М"ясо було розморожене й виявилося, що воно погано обпатране.

Курку можна їсти без хліба

Американська курка рожевого кольору, подекуди на тушці жовтіє жир.
Аби приготувати її, кореспондент "ГПУ" спершу вимастила в майонезі, потім додала спецій — присипала зверху приправою карі та хмелі-сунелі. Дві гомілки готувала на сковорідці. Смажила 10 хв. на середньому вогні, доки не з"явилася золотиста скоринка. Потім іще 10 хв. досмажувала на слабкому вогні. М"ясо виявилося м"яким і соковитим, нежилуватим. Жувати приємно. Арканзаська курка на смак не відрізняється від "Нашої Ряби". Вона нежирна, можна їсти без хліба.

Зараз ви читаєте новину «Арканзаську курятину продають по 13 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі