вівторок, 09 вересня 2008 18:25

Архітектори не передбачили заторів

Архітектори, які нині критикують міську владу через проблеми із заторами, самі ж їх і спричинили. Таке заявив днями перший заступник мера Денис Басс, 30 років.

— Про що думали архітектори й члени містобудівної ради, розглядаючи проект реконструкції майдану Незалежності? В європейських містах під такими площами будують підземні паркінги. У нас намурували торгівельні комплекси чи навіть цілі базари. Наприклад, "Метроград". Це свідчить, що усі транспортні проблеми, від яких зараз страждають кияни, здебільшого спричинені безвідповідальною містобудівною політикою попередньої влади, а також — містобудівної ради, — каже Басс.

З його слів, затори виникають також через зведення офісів у центрі столиці. Тому правобережжя постійно перевантажене транспортом, у той час як у спальних районах офісних центрів майже не будують, зазначає чиновник.

— Звичайно, торговий центр під Майданом менш доцільний, аніж, наприклад, паркінг, — говорить "ГПУ" Євген Лішанський, заслужений архітектор, член Спілки архітекторів України. — Майже 30 років тому я брав участь у проекті забудови тоді ще площі Жовтневої революції. Ми теж пропонували побудувати під нею паркінг. Але площу мали здати до ювілею — 60-річчя Радянської влади. Не було ані часу, ані коштів на паркінг, хоча проти нього ніхто не заперечував. Нині під Майданом — магазини. Хоча це ще півбіди. Де справді треба було будувати підземну транспортну розв"язку, то це на Бессарабській площі. Тепер там — "Метроград". Думаю, найближчі два-три роки ситуація зміниться на краще, завдяки новому підземному паркінгу на Європейській площі.

За словами Дениса Басса, розробники нового Генплану столиці врахують реальну кількість населення, що допоможе правильно розрахувати розвиток транспортної та соціальної інфраструктури міста.

Зараз ви читаєте новину «Архітектори не передбачили заторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі