четвер, 13 січня 2011 11:59

Архітектори хочуть прибрати з набережної Києва McDonald's, трамвай і ринок

Архітектори хочуть прибрати з набережної Києва McDonald's, трамвай і ринок

Цього року почнеться реконструкція набережної Дніпра. Конкурс на проект набережної буде оголошений навесні.

Архітектор Лариса Скорик, автор одного з проектів, бачить на місці ринку "Рибалка" біля станції метро "Дніпро" триповерховий ТРЦ, повідомляє Сегодня.

"Це - триповерховий ТРЦ, який буде і підпорою горбів. Так як ми хочемо його зробити у вигляді терас зі скляними стінами, то комплекс відмінно впишеться в ландшафт. Дах його буде озеленений", - розповіла Скорик.

У ТРЦ будуть ресторани, виставкові зали та підземний паркінг. З ідей: зведення двох комплексів з кінотеатрами, бутікова галерея, кафе і, можливо, ковзанки з боулінгом на схилах у районі Батьківщини-матері. А недалеко від Парковій алеї можуть зрости ще два комплекси з виставковими залами та офісами.

З Поштової площі Скорик пропонує прибрати "Макдональдс". Всі новобудови вона хоче робити схожими на ТРЦ біля мосту Метро, скляними терасного типу з зеленими дахами, і фаст-фуд поруч із ними не впишеться.

Проїжджу частину Скорик пропонує поділити на рівні - нижні для транспорту, а верхні - для пішоходів, а трамвайні шляхи зняти.

"Через Дніпро хочемо пустити кілька скляних пішохідних містків, зробимо нові спуски до води, обладнані пандусами та спеціальними підйомниками для інвалідів", - говорить вона.

Раніше повідомлялося, що набережну Дніпра в Києві планують "зачистити" від незаконних кіосків вже до кінця цього тижня

Нагадаємо, плавучі ресторани, розташовані уздовж Набережного шосе, були демонтовані.

Наразі КП "Київблагоустрій" демонтує і вивозить малі архітектурні форми з гідротехнічної споруди Набережного шосе, які встановлені без відповідних дозволів. Роботи проводять дві демонтажні бригади підприємства і десять одиниць техніки.

Зараз ви читаєте новину «Архітектори хочуть прибрати з набережної Києва McDonald's, трамвай і ринок ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі