вівторок, 10 листопада 2015 17:23

Японці готові дати 1,3 мільрди гривень на будівництво метро до Троєщини

Японці готові дати 1,3 мільрди гривень на будівництво метро до Троєщини
http://in-kyiv.com.ua

Японські інвестори готові надати Києву кредит у 1,3 мільярди гривень для будівництва лінії метро на Троєщину. Одна з умов — використання у вагонах потягів японських енергозберігаючих технологій. Про це повідомляють "Вести".

Задля отримання цих коштів Кабмін може надати інвестору державні гарантії.

"Договори поки не підписані, тому Кабмін не коментує цю тему. Але переговори щодо японського кредиту для будівництва Подільського мосту і метро на Троєщину ведуться вже давно. За попередньою інформацією, строк кредиту може сягати 25 — 30 років під 1,4% річних", - заявив Олександр Вовченко, заступник голови бюджетної комісії Київської міської ради.

Нагадаємо, активні розмови про будівництво лінії метро на Троєщину розпочалися ще 2006 року. Тоді йшлося про те, що будівництво розпочнеться відразу після зведення Подільського мосту (будується і досі — Gazeta.ua). 2014 року мер Києва Віталій Кличко пообіцяв, що метро на Троєщину з'явиться за 5 років.

Зараз ви читаєте новину «Японці готові дати 1,3 мільрди гривень на будівництво метро до Троєщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі