середа, 30 травня 2007 07:10

Антоновичі з Канади дали 8,6 мільйона на бібліотеку

Минулого четверга студенти та викладачі Національного університету "Києво-Могилянська академія" вишикувалися вздовж подвір"я свого закладу в живий ланцюг. Кілька годин вони передавали з рук в руки книги. Бібліотека НаУКМА переїхала до нового приміщення — біля Центру сучасного мистецтва, поряд з університетом.

Імені Тетяни та Омеляна Антоновичів — так назвали книгозбірню. Американці українського походження, Антоновичі  дали 5 млн грн, щоб переобладнати під бібліотеку колишній хірургічний корпус лікарні N15.

Усього ж реконструкція обійшлась у 8,6 млн грн. Кошти збирали протягом 2004–2007 років, долучилися до проекту 302 меценати.

У колекції бібліотеки є немало книг засновника університету Петра Могили. Наприкінці ХVII століття книгозбірня найстарішого вищого навчального закладу України нараховувала понад 3 тис. томів.

— Зараз у бібліотеці працює тільки абонемент, — каже 20-річна Наталка, студентка ІІІ курсу правничого факультету НаУКМА. — Читальні зали відкриють із 1 вересня. Я у живому ланцюгу передавала книжки під палючим сонцем — руки досі болять. Дуже сподіваюсь, що тепер не буде таких черг за книгами й до ксероксів.

— Краще б фітнес-центр для студентів зробили, ніж іще одну бібліотеку, — каже студент природничого факультету Сергій, 19 років. — Це ж треба — 8 мільйонів!

Зараз у фонді бібліотеки зберігається 350 тис. томів.

Зараз ви читаєте новину «Антоновичі з Канади дали 8,6 мільйона на бібліотеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі