пʼятниця, 25 травня 2007 07:08

Андріївському узвозу обіцяють повернути історичний вигляд

Мерія обіцяє повернути Андріївському узвозу вигляд, який вулиця мала у ХІХ ст. Заступник мера Анатолій Голубченко, 56 років, у середу прогулявся узвозом із журналістами і розповів про масштабні плани міської ради.

Потрібно відремонтувати й пофарбувати фасади будинків. Перед власне реставрацією провести сучасні водогін, каналізацію, тепломережі, кабельні лінії. Потім  відновити бруківку і зробити Андріївський пішохідною зоною.

— Залишимо тільки стратегічний проїзд для перших осіб держави та спецтранспорту, — каже Голубченко.

Анатолій Голубченко додає, що реставрувати вулицю можна наступного року. Зараз немає ще навіть проекту робіт. Кошти на це виділить мерія. Також заохочуватимуть інвесторів.

Торговців сувенірами з узвозу обіцяють не проганяти.

Громадськість сприйняла плани мерії з радістю, але й тривогою.

— Андріївський зараз жахливо-обшарпаний! Його із 1980 року не реставрували. Треба зробити все, аби він виглядав як у 60-ті роки XIX століття, — каже директор "Музею однієї вулиці" Дмитро Шльомський, 40 років.

— Аби тільки під виглядом реконструкції не знесли весь узвіз та не набудували казино й готелів, — непокоїться інформаційний директор громадської мережі "Опора" Ольга Айвазовська.

Зараз ви читаєте новину «Андріївському узвозу обіцяють повернути історичний вигляд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі