середа, 27 серпня 2008 17:40

Андрія Гулька вбили через порваний пакет

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Тетяна Куцовол, 28 років, співробітниця підприємства ”Лакофарба”, тримає букет із двадцятьма трояндами, які Андрій Гулько купив у день загибелі. Викинути букет у фірмі не можуть, квітам міняють воду
Тетяна Куцовол, 28 років, співробітниця підприємства ”Лакофарба”, тримає букет із двадцятьма трояндами, які Андрій Гулько купив у день загибелі. Викинути букет у фірмі не можуть, квітам міняють воду

Позаминулого тижня ввечері біля прохідної заводу "Укргідроспецбуд" чотирма ударами ножа було вбито охоронця Андрія Гулька, 23 роки. Злочин було скоєно в четвер.

"Укргідроспецбуд" розташований на вул. Жмеринській, 11/1, на Борщагівці. Андрій Гулько працював охоронцем на фірмі "Лакофарба". Вона орендує територію в заводу. А в сусідньому магазині підробляв вантажником. Мешкав у офісі "Лакофарби".

Чоловік родом із міста Сквира на Київщині. Наступного дня, у п"ятницю, 15 серпня, Андрій мав заручитися із коханою. За два дні до загибелі чоловік запросив зі Сквири в столицю однокласника Миколу. Той мав допомогти із заручинами. Вони купили обручку. Із нареченою Андрій зустрічався три роки. У день смерті попросив водія із "Лакофарби" купити йому для нареченої на гуртовому ринку 20 червоних троянд. Так виходило дешевше, аніж у кіоску. Ще три троянди Андрій планував докупити в п"ятницю, за кілька годин до заручин.

У четвер після роботи Андрій і Микола повечеряли разом і пішли в сауну, де були більше години. Потім поверталися до заводу. Відомо, що Андрій ніс целофановий пакет із рушником, капцями та футболкою. Біля заводської прохідної зустрілися із 27-річним місцевим мешканцем Іваном. Кажуть, вони були знайомі — Іван працював на підприємстві, яке теж розташоване на території заводу.

— Андрій тут ночував, знав усіх. Вони почали розмовляти, Андрій жартував. Іван витягнув пачку, вставив сигарету до губ. Андрій вибив її, сказав, що куріння шкодить. Іван дістав ще одну, Андрій і ту вибив. Це Івану не сподобалося, він ударив Андрія в груди. Хлопці почали штовхатися. Микола, як мені говорили, в конфлікт не вмішувався, — розповідає "ГПУ" Юрій Бровдій, 37 років, співзасновник "Лакофарби". — Під час бійки Іван порвав пакет, речі Андрія випали на асфальт. Бійка припинилася. Андрій сказав, аби Іван купив йому новий пакет.

Той, переповідає Юрій Бровдій, погодився. Сказав, аби охоронець чекав його "п"ять хвилин біля прохідної". Сам побіг додому, в сусідню дев"ятиповерхівку N19 на вул. Жмеринській. Вона розташована навпроти заводу, через дорогу. Із квартири взяв пакет і два кухонні ножі.

— Підійшов до Андрія, кинув йому пакет у обличчя і тричі вдарив ножем у живіт. Андрій утікав до прохідної. Нападник догнав його й ще раз устромив ножа в спину. Чоловік упав, він стікав кров"ю, — каже Юрій Бровдій. Того вечора він повернувся на роботу, аби навести лад у комп"ютері. Одним з перших дізнався про вбивство.

Іван викинув ножі й побіг додому. Андрієві викликали "швидку". Під голову йому підклали порваний пакет із рушником і футболкою. Рани на животі й спині були глибокі — в чоловіка випали нутрощі. Андрій сопів, важко дихав, не рухався. Помер за прохідною від втрати крові.

Зі слів директора, охоронець ні з ким не конфліктував. Із колегами жартував, але ніколи не насміхався. Спиртного не вживав, не курив.

— Щовечора Андрій купував літр соку, — каже "ГПУ" Наталка Лук"янець, 30 років, продавець магазину, де працював Андрій. — Казав, "організм потребує вітамінів". Щодня варив собі суп, борщ або бульйон. Беріг свій організм, спортом займався.

Мати й двоє менших братів покійного мешкають у Сквирі. Рік тому сім"я купила й відремонтувала дім, у ньому вони тепер і мешкають. Півроку тому Андрій купив ще один будинок, хотів його відремонтувати й мешкати там разом із дружиною. До столиці на заробітки чоловік приїхав три роки тому. Кажуть, збирав гроші, аби вступити наступного року до Академії внутрішніх справ. Хотів стати міліціонером.

Звинувачений Іван — одружений, мешкає разом із дружиною та сином. Святошинська міліція порушила проти нього кримінальну справу за статтею навмисне вбивство, його можуть засудити до 15 років тюрми. Чоловік перебуває в Лук"янівському слідчому ізоляторі. Минулої суботи біля прохідної провели слідчий експеримент. Іван визнав свою вину.

У Святошинському районі за рік скоєно 9 убивств

— Це кричущий випадок. Убивство сталося через порваний кульок. Один закривавлений ніж як доказ ми знайшли біля прохідної. Інший він ніби загубив дорогою додому, але де саме, пригадати не може. Після вбивства прийшов додому, виправ від крові футболку. У квартирі його й затримали. Раніше до кримінальної відповідальності цей чоловік не притягувався, — розповідає "ГПУ" Олег Школьний, 42 роки, начальник кримінального управління Святошинського райвідділу міліції.
Зі слів міліціонера, район, де сталося вбивство, не є аж надто криміногенним.
— Ця територія забудована різними заводами, одним словом — промзона, тому великої криміногенності тут не спостерігається. Південна Борщагівка, для порівняння, є більш криміногенною. Район специфічний, привабливий для заробітчан, вони й упливають на оперативну ситуацію в районі, — каже Школьний.
Із початку року в Святошинському районі було скоєно 9 убивств.

Зараз ви читаєте новину «Андрія Гулька вбили через порваний пакет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі