четвер, 31 липня 2008 19:40

Американці хочуть збудувати "легке метро"

Міській владі запропонували збудувати монорейкову залізницю. Її ще називають "легким метро". Таку ідею висловили представники Інтерконтинентальної Комерційної Корпорації на зустрічі з першим заступником мера Денисом Бассом, 30 років.

Працівники американської фірми заявляють, що готові інвестувати кошти в будівництво надземного метро у столиці.

— Мова йде про проект монорейкової залізниці. Схожу технологію ми застосовуємо при реконструкції швидкісного трамваю, який іде зі Старовокзальної на Борщагівку. Проект цікавий, бо велику бюджетну частину ми зможемо перекласти на інвестора. Враховуючи проблеми трафіку в місті, ідея монорейкової системи прижилася б у Києві, — вважає Басс.

Надземне метро має ряд переваг. Монорейки будують на вузьких опорних стовпах поверх вулиць. Тому метро не потрапляє в затори і не перешкоджає рухові транспорту. Поїзди працюють на електриці. Вони екологічно безпечні.

Денис Басс пообіцяв створити в мерії групу, яка вивчить можливість такого будівництва в місті. Фахівці мають з"ясувати, скільки коштуватимуть роботи.

Зараз ви читаєте новину «Американці хочуть збудувати "легке метро"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі