пʼятниця, 07 грудня 2007 07:12

Ялинки кропитимуть хімічним розчином

Міські ялинки бризкатимуть спеціальним хімічним розчином, аби зберегти їх від вирубки.

Про це повідомив 4 грудня на засіданні комісії Київради з питань екологічної політики гендиректор КП "Київзеленбуд" Петро Яворовський.

— Ми побризкаємо ялинки хімічним розчином, який не шкодить здоров"ю людини. Але якщо таке дерево занести до теплого приміщення, воно поширюватиме дуже неприємний запах, — попереджає Яворовський.

"Зеленбудівець" пригадав, що 12 років тому за період новорічних свят невідомі зрубали в місті півсотні ялинок. Торік зафіксували лише дві крадіжки — у Дарницькому лісопарковому господарстві. Особи винуватців установили, їх притягнули до адміністративної відповідальності.

За словами Петра Яворовського, якщо правоохоронці спіймають когось на вирубуванні маленької ялинки, то стягнуть штраф у розмірі майже 3 тис. грн. Якщо вирубуватимуть велике дерево, то порушник заплатить набагато більше — приблизно 10 тис.

Міські ялинки почали обробляти спеціальним хімічним розчином напередодні новорічних і Різдвяних свят 2002-го. Потому в більшості районів "зеленбудівці" прикріплюють до деревця надпис-попередження: "Увага! Ялинку оброблено отрутохімікатами!"

Зараз ви читаєте новину «Ялинки кропитимуть хімічним розчином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі