субота, 05 квітня 2014 15:55

Активісти розібрали барикаду біля стели Незалежності
13

Фото: Андрій Жигайло

Сьогодні на Майдані Незалежності пройшов суботник за участі "Правого сектору". На ньому активісти розібрали барикаду, що стояла біля стели Незалежності. Мішки зі сміттям вивезли на двох самоскидах, шини та каміння понакладали на клумбах.

На прибирання Майдану прийшло до сотні людей. Організатори зі сцени оголосили, що до завтрашнього недільного Народного віче необхідно прибрати всю територію Майдану. Тому закликали усіх, хто живе у наметах, розібрати сміття навколо них.

"Ми готуємось до святкування Великодня. Тоді на Майдан має приїхати велика польська делегації на рівні міністерства культури. Барикада та сміття навколо стели Незалежності непотрібні. Ми його приберемо. Барикади чіпати не будемо, адже вони захищають Майдан від будь-якої влади і стоятимуть до перемоги. А перемога прийде тоді, коли ми поставимо насправді народну владу", - каже Микола Коханівський, координатор суботника та сотник першої київської сотні Євромайдану.

Пояснює, що учора неправильно написали анонс, що "Правий сектор" з активістами розбиратиме барикади. Насправді малось на увазі розбір сміття навколо Майдану.

"Неправильно написали — не розбирати, а прибирати. Нам прикро, що через людський фактор сталась така проблема", - додав він.

Мотлох допомагають вивезти працівники "Київавтодору". Вони надали два великих самосвали. Сміття вивезуть на полігон, що у Підгірцях Обухівського району.

Зараз ви читаєте новину «Активісти розібрали барикаду біля стели Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі