понеділок, 18 жовтня 2021 10:57

Якщо посади мера Києва і глави КМДА розділять, Україна піде шляхом, як Росія або Таджикистан - Береза

Якщо посади мера Києва і глави КМДА розділять, Україна піде шляхом, як Росія або Таджикистан - Береза
Борислав Береза вважає, що зараз визначається подальший шлях України. Фото: Big Kyiv

Якщо президент Володимир Зеленський розділить посади мера Києва і голови КМДА, від влади, яку виберуть кияни, нічого не залежатиме. Києвом керуватимуть не кияни, а "людина Зеленського".

Про це написав у телеграм-каналі Борислав Береза за результатами обговорення ситуації з політиками Естонії, де в неділю відбулися місцеві вибори.

"Я обговорив з місцевими політиками ситуацію, коли Зеленський намагається розділити посади мера і глави КМДА, щоб їх займали різні люди. Робиться це для того, щоб мер став практично "англійською королевою", а вся влада і управління фінансами буде у людини президента, якого він призначить главою КМДА. Розповів і про те, що в такій ситуації я не бачу сенсу боротися за посаду мера Києва, адже тоді у того, хто переможе, не буде можливості працювати, розвивати Київ і міняти життя киян. А ще зауважив, що Київ після такого перестане керуватися киянами. Тому що мало що залежатиме від влади, яку вони оберуть. А правити Києвом буде людина Зеленського", - пише Береза.

За його словами, естонські політики заявили, що після розділення посад мера та голови КМДА ситуація в Україні нагадуватиме ситуацію в тоталітарних Росії і Таджикистані.

"В Росії і Таджикистані така ж ситуація. Там влада призначає мерів. Мабуть вам ближче їх шлях", - цитує Береза співрозмовників з Естонії.

Український політик вважає, що зараз визначається подальший шлях України.

"Офігенне порівняння. Але естонці мають рацію, коли проводять такі порівняння. І лише від нас залежить чи піде подальший розвиток самоврядування у нас шляхом РФ і туркменбаші або європейським шляхом. Але поки нас ведуть в совкову азіатщину. А у естонців звичайні європейські вибори. І управляти їх містами будуть ті, кого виберуть естонці, а не ті, кого хоче їм призначити президент", - сказав він.

Він нагадав, що в Естонії в неділю обирали мерів і депутатів місцевих рад. В цьому році депутатам Рійгікогу, естонського парламенту, дозволили балотуватися і суміщати посади. Тому можна було побачити багатьох відомих депутатів, які обираються до місцевих рад. За словами Берези, на виборах в Естонії підкупу виборців немає, чорнухи за українським зразком немає, двійників немає, адмінресурсу немає. І навіть немає тиску правоохоронних структур на бізнес, щоб не підтримували опозицію. Так само немає обшуків з боку Генпрокуратури або КаПо (аналог нашої СБУ, але без корупції і агентури Кремля).

Зараз ви читаєте новину «Якщо посади мера Києва і глави КМДА розділять, Україна піде шляхом, як Росія або Таджикистан - Береза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі