вівторок, 07 березня 2017 10:30

Які подарунки отримали тварини-"сироти" у Міжнародний день котів

 

У перший день весни в світі святкують Міжнародний день котів. Свої благодійні подарунки у цей день отримав і притулок для безпритульних тварин "Сіріус", якому компанія Mars Україна передала благодійну допомогу - 60 т кормів для собак та котів. Отже, два місяці можна не хвилюватись з приводу годування мешканців притулку.

Притулок найбільший у Європі. Він займає 4 га в Київській області. Пільг на комунальні послуги держава не надає, проте останні два роки почала виділяти деякі кошти. Цих грошей та виділених меценатами вистачає переважно на харчування. Проте можливості поліпшити умови життя тварин поки що немає. Зокрема для утримання котів потрібно більше місця, необхідні додаткові вольєри. Сьогодні у "Сіріусі" живуть 2100 собак, 300 котів, а також 100 кіз та кроликів. На утримання кота чи собаки протягом місяця необхідно 250-300 грн.

 

Притулок має штат із 15 працівників. 500 волонтерів регулярно підтримують притулок, хто як може. Завдяки активній комунікаційній роботі волонтерів у соціальних мережах та ЗМІ притулку вдається дещо збалансувати приплив тварин із темпами влаштування їх у родини.

У притулку стерилізують як домашніх, так і безпритульних тварин. Для волонтерів та пенсіонерів безкоштовно, а для всіх інших ця послуга коштує близько 100 грн. "Ми приймаємо тварин з Києва та області і, звичайно ж, не можемо розмістити всіх у себе. Тому дуже цінуємо адекватність жителів, які погоджуються залишити тварину у дворі, за умови щеплення та стерилізації з нашого боку" - розповідає директор притулку Олександра Мєзінова.

 

Притулок усіма силами намагається привернути увагу суспільства та держави до проблеми безпритульних тварин. Спільно з усіма зацікавленими сторонами розробляються законодавчі ініціативи, спрямовані на поліпшення життя бездомних тварин та вирішення соціальних проблем, пов'язаних з ними. Долучаються волонтери, представники ЗМІ, громадські організації, та, звичайно, соціально відповідальний бізнес.

Так, компанія Mars Україна протягом 10 років надає благодійну допомогу притулку "Сіріус" у вигляді кормів та медикаментів. Співробітники компанії реалізують ініціативи, які допомагають мешканцям притулку знайти нових турботливих хазяїв. Руслан Скиба, директор з корпоративних зв'язків Mars Україна, так коментує регулярні візити до притулку: "Ми співпрацюємо із "Сіріусом" уже 10 років. За цей час ми стали не просто партнерами, а й однодумцями. Нас об'єднує спільна мета: зробити кращим життя наших чотирилапих друзів".

Зараз ви читаєте новину «Які подарунки отримали тварини-"сироти" у Міжнародний день котів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі