пʼятниця, 20 листопада 2015 12:38

Як кияни ставляться до перейменування вулиць із радянськими назвами

Як кияни ставляться до перейменування вулиць із радянськими назвами

Протягом останнього року київська міська влада повернулась до відновлення історичної топоніміки столиці, а також перейменування вулиць Києва, назви яких пов'язані з діячами тоталітарного режиму. Відповідно до рішення Київської міської ради у столиці перейменовано 25 вулиць, назви яких пов'язані з комуністичним режимом.

Станом на 29 вересня прийнято та оприлюднено рішення Київради, згідно з яким вулицю Горького перейменували на вулицю Антоновича, вулицю Червоноармійську - на вулицю Велику Васильківську, вулицю Воровського - на вулицю Бульварно-Кудрявську, вулицю Димитрова - на вулицю Ділову, вулицю Іванова Андрія - на Бутишів провулок, площу Фрунзе - на площу Петропавлівську, вулицю Івана Клименка - на вулицю Преображенську. Крім того, згідно з рішенням Київради, вулицю Фрунзе перейменували на вулицю Кирилівську, вулицю Смирнова-Ласточкіна - на Вознесенський узвіз, вулицю Артема - на вулицю Січових Стрільців, вулицю Щорса - на вулицю Євгена Коновальця, проспект 40-річчя Жовтня - Голосіївський проспект та інші.

Gazeta.ua опитала киян, що вони думають з приводу перейменування столичних вулиць із радянськими назвами.

Зараз ви читаєте новину «Як кияни ставляться до перейменування вулиць із радянськими назвами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі