понеділок, 11 червня 2007 07:00

600 собак перестали бути бездомними

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  ”Кубок Барбоса-2007” у столичному парку Дружби народів виграла 7-місячна Лілу, яку 15-річна господиня Наталка Животовська підібрала напівживою під під’їздом
”Кубок Барбоса-2007” у столичному парку Дружби народів виграла 7-місячна Лілу, яку 15-річна господиня Наталка Животовська підібрала напівживою під під’їздом

Більш як 70 безпородних собак зібрала 9 червня в столичному парку Дружби народів Ліга захисту тварин. Учасників "Кубка Барбоса-2007" одягнули в яскраві комбінезони, шорти і зав"язали банти. Вони співали під мобільний телефон, жонглювали кормом, танцювали на задніх лапах.

— Та не кожна породиста собака таке вміє, — викрикує та плескає 34-річний Вадим Довгаль, глядач. — Подивіться, як вони стараються! Я ніколи не думав, що дворняга на таке здатна.

Чорний пес Блек та плямиста Сємєчка знюхалися на виставці, і господарі не могли їх відірвати одне від одного. Організатори конкурсу присудили їм нагороду в номінації "Солодка пара". Собаки отримали набір корму "Педігрі".

— Ми підібрали місячного Блека зимою на заправці, — каже власниця пса 29-річна Анна Вовк. — Він вдячний нам, і робить неможливе для нашої втіхи.

На "Кубку Барбоса-2007" відзначили також найбільш схожих господаря і собаку. Похід до салону краси для собак в "Альта-центрі" отримали в нагороду 14-річна Маргарита Бобри — кучерява блондинка з рожевим бантом і собака Сільва — пухнаста собака світлої масті.

Собачий шоу-показ мод влаштувала дизайнер Катерина Тимошенко.

Собака Барт показав, як уміє підвивати під мобільний телефон арію із опери "Лускунчик".

— До появи Барта я часто не чула, як дзвонить мобілка, — каже 37-річна Анна Гориніна. — Він реагує на всі мелодії. Може, вони його дратують. Як тільки чує, одразу озивається.

Під час конкурсу кожен господар розповідав, як його чи її собака потрапив у дім. Більшість конкурсантів "Кубка Барбоса" свого часу підібрали на смітниках, автозаправках, деяких знаходили у снігових кучугурах, у лісі. Каштанового короткошерсного Джафара, наприклад, вигодувала кішка.

— Мати Джафара не захотіла його кормити, бо він був дуже вертлявий, навіть злючий, — каже 33-річний його господар Борис Мань. — Його перевиховали коти.

"Кубок Барбоса-2007" здобула семимісячна дворняга чорного кольору Лілу та її власниця 15-річна Наталка Животовська. Собаку дівчина підібрала взимку біля під"їзду. Вона має ще одного пса, двох котів та кролика.

— Думала, що Лілу помре, — каже Наталка. — Віднесла до ветеринара, вилікували. Ми її віддали на курси, щоб навчити всіх команд. Перше місце виграти і не сподівалася.

На "Кубок Барбоса" Ліга захисту тварин привела безпритульних собак. Кияни могли взяти будь-яку з них до себе в дім.

— З допомогою людей ми за весь час прилаштували вже близько 600 тварин, — каже 26-річна Марія Соломіна із Ліги. — У майбутньому хочемо створити в кожному районі стерилізаційні центри для дворняг. Тоді бездомні собаки й кішки не будуть розмножуватися.

За даними мерії, щороку в Києві виловлюють 10–12 тис. кішок і собак, які живуть на вулиці. Бородянському притулку за відлов однієї тварини місто платить 76 грн.

Зараз ви читаєте новину «600 собак перестали бути бездомними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі