середа, 23 січня 2008 07:02

34-річний кіровоградець звів рахунки з життям на Вокзальній

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Місце на платформі станції метро Вокзальна, де кинувся на рейки молодий мешканець Кіровоградщини
Місце на платформі станції метро Вокзальна, де кинувся на рейки молодий мешканець Кіровоградщини

21 січня увечері через самогубцю на півтори години зупинився рух Святошинсько-Броварською лінією метрополітену.

Пригода сталась о 19.21 на платформі станції метро Вокзальна. 34-річний мешканець Кіровоградської області О. А. Чубах кинувся під поїзд, що прямував до станції Академмістечко. Самогубець стрибнув на рейки біля тунелю, де швидкість потяга найвища. Машиніст загальмував, але уникнути наїзду не вдалося. Потяг переїхав чоловіка, який лежав на рейках, після цього на платформу станції виїхали чотири з п"яти вагонів.

Очевидці, які їхали в першому вагоні, подумали, що потяг зупинився через поломку. Потім почули крик із кабіни машиніста, що людина впала під поїзд. У вагоні почали хреститися літні жінки. Люди відчули неприємний запах гальмів і смаженого м"яса. Одягненого в синю куртку самогубцю затиснуло під колесами потяга. Рух на лінії було частково заблоковано. У тунелях залишилося кілька електропотягів із пасажирами. Кажуть, багатьох охопила паніка. Поїзди курсували лише від Арсенальної до Лісової та від Політехнічного інституту до Академмістечка.

Одразу після НП на рейках Вокзальної відключили напругу. Вхід на станцію закрили о 19.26. Відкрили о 20.40. Пасажири, які їхали в останньому вагоні потяга, стояли в тунелі майже годину. На місце трагедії приїхали рятувальні команди Оболонського та Дарницького районів. Аби дістати самогубцю, їм довелося відчепити перший вагон. На платформу загиблого підняли о 20.33. Рятувальники розповідають: тіло самогубці упізнати неможливо. Напругу подали о 20.39. Після цього потяг відправили в депо.

Наступного дня зранку працівники Вокзальної обговорювали трагедію в кабінеті начальника станції.

— Мені хтось сказав, що той чоловік — із Тернопільської області, — каже прибиральниця.

— Та ні, він точно із Кіровоградської. Я це чула з розмови міліціонерів, — говорить інша.

Більшість працівників не були свідками трагедії. Начальник станції коментувати пригоду відмовляється.

Протягом 2007 року троє людей загинули в Київському метрополітені, кинувшись на рейки.

Зараз ви читаєте новину «34-річний кіровоградець звів рахунки з життям на Вокзальній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі