вівторок, 11 листопада 2008 10:54

30% столичних метробудівців відправили у неоплачувану відпустку

Київський бюджет заборговував ВАТ "Київметробуд" зарплату у розмірі 200 млн грн за роботи в період із серпня по жовтень цього року. Про це повідомив гендиректор ВАТ "Київметробуд" Володимир Петренко.

За його словами, близько 30% працівників "Київметробуду", а це приблизно 1 тисяча людей, відправили на 2 тижні у вимушено неоплачувану відпустку. Водночас підприємство і КМДА вирішують, як знайти гроші, щоб виплатити зарплату і далі "підтримувати ритм роботи на пусковій ділянці" (маються на увазі три станції метрополітену у бік Теремків, які обіцяють відкрити до кінця цього року).

"Головне, щоб гроші надійшли від замовника, а там уже не проблема. Замовник – це КП "Київський метрополітен", через нього КМДА пересилає гроші, які у свою чергу перенаправляють уже "Київметробуду", - сказав Петренко.

За його словами, у Київській міськадміністрації пояснюють таку тривалу заборгованість по зарплатах "дуже поганими надходженнями до міськбюджету", і обіцяють, що гроші з"являться найближчим часом за рахунок продажу землі або з якихось інших джерел.

Петренко спростував заяви першого заступника голови КМДА Анатолія Голубченка, який причиною невиплати зарплат назвав проблеми у перерахунках "Промінвестбанку". "Можна що завгодно говорити. Ми не лише через "Промінвестбанк" здійснюємо свої фінансові операції, а й через банк "Хрещатик", - зазначив він.

Нагадаємо, що восени мер столиці Леонід Черновецький, обіцяючи відкрити три метростанції у бік Теремків уже цього року, також запевнив, що з 2009 року зарплату метробудівцям буде підвищено до $2 тис, повідомляє Главред

Зараз ви читаєте новину «30% столичних метробудівців відправили у неоплачувану відпустку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі