середа, 12 березня 2008 07:11

20 броварчан отруїлися на весіллі й поминках

Сьогодні санепідемстанція міста Бровари має оприлюднити причину отруєння 20 мешканців у кафе "Карат".

Їх шпиталізували в ніч на 9 березня до інфекційного відділення райлікарні з діагнозом гострий гастроентероколіт. Напередодні вони їли у приватному кафе "Карат". Загалом у ньому було 85 відвідувачів. В одній залі святкували весілля, у другій відзначали поминки.

— Це отруєння через їжу, зготовлену кухарями в кафе, — розповідає "ГПУ" Ніна Баранікова, 56 років, виконувач обов"язків завідувача інфекційного відділення райлікарні Броварів. — На цей момент 11 потерпілих почуваються задовільно. Стан дев"ятьох осіб — середньої тяжкості, проте він не погіршується. Лікуємо всіх. Промили їм шлунки, ставимо крапельниці. Жодного не випишемо, доки санепідемстанція не назве причин отруєння.

Пацієнти, стан яких найважчий, — здебільшого літні люди. Серед тих, хто почувається задовільно, особи від 22 до 30 років, додає Ніна Баранікова. Шпиталізували також нареченого.

Головний лікар районної санітарно-епідеміологічної станції Віталій Прокопенко, 59 років, каже: люди отруїлися через неякісні овочеві салати та м"ясні страви.

— Частину харчів молода забрала з весілля додому. Ми взяли посіви з цієї їжі. Персонал кафе пройшов обстеження. Нині "Карат" закрили. Можливо, заклад з часом знову працюватиме. Там потрібно провести санітарну обробку. У кафе ми виявили низку порушень санітарних норм. Зокрема, кухня була брудною.

Власник закладу — броварчанин Ігор Бічевий. Його оштрафували на 425 грн, а шеф-кухаря — на 255. Кухарів відсторонено від роботи. У районній санітарно-епідеміологічній станції кажуть: це перший випадок масового отруєння в місті за останніх 35 років.

Зараз ви читаєте новину «20 броварчан отруїлися на весіллі й поминках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі