четвер, 13 березня 2008 07:05

2 тисячі маршруток не виїхали на вулиці

"Виїхав із Виноградаря на роботу. Дивлюсь — одна рука машину ловить, далі друга, третя, всього зо два десятки. Такого ще не було", — ділиться враженнями водій Костянтин, 32 роки.

У середу страйк перевізників підтримали переважно крупні міські компанії. У рейси з депо не виїхало жодного автобуса підприємств "Орбіта-Транс", "Кийтранс 2005" та інших.

За кілька днів до протесту голова асоціації приватних перевізників "Столиця" Валерій Ліпецький, 59 років, стверджував — на рейси в середу не виїдуть 200 маршруток. Однак 12 березня зранку він заявив, що пасажирів не возять 2 тис. автобусів.

Важко було доїхати на роботу в центр із лівобережжя та Борщагівки. Приміром, узагалі не їздили буси за маршрутом N433 (вул. Богдана Хмельницького — вул. Жолудєва). Директор фірми "Кийтранс 2005" Юрій Ковалевич, 39 років, каже "ГПУ": зранку до диспетчерської зателефонували десять громадян.

— Пасажири лаяли нас, бо ми не виїхали на маршрути. Пояснювали киянам, що це вимушена зупинка. Ми не можемо надалі працювати з теперішніми тарифами, — каже Юрій Ковалевич. "Кийтранс 2005" має 200 маршруток.

Приватний перевізник Віталій Саньов, 40 років, обслуговує маршрут N460 (станція метро Лівобережна — вул. Бальзака). Він вивів у рейс усі машини. Чоловік переконаний, компанії страйкують даремно.

— Страйк нічого не дасть, навіть якщо ми перегородимо Хрещатик. Тоді Черновецький розжене нас кранами. Мер же заявив: ціни на маршрутки не підвищуватимуть. Це — політика міського голови, — переконаний приватник.

Зараз ви читаєте новину «2 тисячі маршруток не виїхали на вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі